Gevulde paprika’s

Ingrediënten:

  • 4 rode of gele paprika’s
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 100 gram gedroogde pruimen
  • 200 gram couscous
  • olijfolie
  • 1 theelepel koriander
  • 1 theelepel rozemarijn
  • zout, peper 

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Snijd de wortel in kleine stukjes en braad deze aan met een ui en knoflook.
  3. Zet ondertussen de couscous in het water, zodat het kan garen (volgens de aanwijzingen op het pak).
  4. Als de couscous gaar is en de wortels een beetje zacht zijn, meng je dit door elkaar.
  5. Snijd de gedroogde pruimen in kleine stukjes en voeg deze toe aan het mengsel. Breng op smaak met koriander, zout, peper en rozemarijn.
  6. Snijd de bovenkanten van de paprika’s af, verwijder de zaadlijsten en vul de paprika’s met het mengsel. Dekseltje er weer op en zet het in een ovenschaal. Heb je nog wat van de vulling over, kun je dit als bodem in de ovenschaal gebruiken. Dan blijven de paprika’s goed staan.
  7. Zet het in de oven op een temperatuur van 175 graden voor ongeveer 45 minuten.

Paprikaweetje:
Net zoals er een verschil is in kleur, is er een verschil in voedingswaarde tussen de verschillende paprika’s. De rode en de gele bieden namelijk veel meer caroteen en vitamine C dan de groene. Caroteen is goed voor de ogen en de huid en vitamine C is heel belangrijk voor het immuunsysteem van ons lichaam. Verder houdt een paprika de huid langer jong door de aanwezigheid van vitamine E en daarbovenop komen nog de vezels en de mineralen calcium (goed voor de botten), ijzer en sodium (brengt de vochtbalans in je lichaam op peil).

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *