Gezonde Fish & Chips

Ingrediënten voor 4 personen:

Sausje

  • 1,5 el mayonaise
  • 3 el Griekse yoghurt
  • Scheutje citroensap
  • Wat vers gehakte bieslook

Bereiding:

  1. Maak de zoete aardappelfriet volgens het recept. Ga uit van 1 tot 2 aardappelen per persoon.
  2. Verdeel de frieten over een bakplaat en zet ze alvast in de voorverwarmde oven op 200 graden (hetelucht).
  3. Doe de bloem in een bord en voeg hier peper en zout aan toe. Klop de eieren los in een tweede bord en verdeel de panko over een derde bord.
  4. Haal een kabeljauwfilet eerst door de bloem, dan door het ei en tenslotte door de panko.
  5. Leg de kabeljauwstukken op een bakplaat en zet ze voor 12-15 minuten in de oven. Je kunt de frieten nu het beste onderin de oven zetten en de vis bovenin.
  6. Maak een sausje van de yoghurt, de mayonaise en een scheutje citroensap. Breng het op smaak met wat peper en zout en wat gehakte bieslook.
  7. Serveer de fish and chips met de saus en eventueel een frisse salade.

Bron: uitpaulineskeuken.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *