Gezonde Fish & Chips

1 augustus 2018 Redactie Puur Tafelen

Ingrediënten voor 4 personen:

Sausje

  • 1,5 el mayonaise
  • 3 el Griekse yoghurt
  • Scheutje citroensap
  • Wat vers gehakte bieslook

Bereiding:

  1. Maak de zoete aardappelfriet volgens het recept. Ga uit van 1 tot 2 aardappelen per persoon.
  2. Verdeel de frieten over een bakplaat en zet ze alvast in de voorverwarmde oven op 200 graden (hetelucht).
  3. Doe de bloem in een bord en voeg hier peper en zout aan toe. Klop de eieren los in een tweede bord en verdeel de panko over een derde bord.
  4. Haal een kabeljauwfilet eerst door de bloem, dan door het ei en tenslotte door de panko.
  5. Leg de kabeljauwstukken op een bakplaat en zet ze voor 12-15 minuten in de oven. Je kunt de frieten nu het beste onderin de oven zetten en de vis bovenin.
  6. Maak een sausje van de yoghurt, de mayonaise en een scheutje citroensap. Breng het op smaak met wat peper en zout en wat gehakte bieslook.
  7. Serveer de fish and chips met de saus en eventueel een frisse salade.

Bron: uitpaulineskeuken.nl

Deel dit artikel:
Facebooktwitter

Lees hier meer over:

Blogs van onze gastbloggers

flaske

Plasticminderen

Natuurlijk kunnen we de wereld niet in één keer veranderen maar iedere verandering, hoe klein of g...
Lees verder »

Jackfruit, de nieuwe vleesvervanger

Vleesvervangers worden steeds populairder. Zo ook jackfruit. Hoewel jackfruit al razend populair is ...
Lees verder »

Junkgood

In mijn vorige blog over het eten van genoeg groenten kondigde ik een blog aan over junkfood. Junkfo...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram