Haringtartaar met tomaat en lente-ui

10 juli 2018 Redactie Puur Tafelen

De ‘Hollandse nieuwe’ zijn weer volop verkrijgbaar. Lekker vers met een gesnipperd uitje met of zonder broodje. Maar je kan ook eens iets anders proberen. Hieronder vind je een smakelijk recept voor het maken van tartaar van haring.

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 4  haringen
  • 2 lente-uitjes
  • 3 zongedroogde tomaatjes
  • 4 eetlepels fijngehakte peterselie
  • ½ eetlepel kappertjes
  • peper en zout

Voor de dressing:

  • 1 el zure room
  • 2 el mayonaise
  • Het sap van een halve citroen
  • 1 el peterselie
  • 1 el dille
  • Een handje bieslook
  • 1 geperste teen knoflook
  • 1 tl uienpoeder

En zo maak je het klaar:

  1. Snij de lente-uitjes en de tomaatjes zo fijn mogelijk.
  2. Hak de kappertjes grof.
  3. Meng de peterselie, lente-ui, zongedroogde tomaatjes en kappertjes.
  4. Maak de dressing door alle ingrediënten door elkaar te mengen. Breng deze op smaak met peper en zout. Roer de dressing door de andere ingrediënten heen.
  5. Snijd de haringen in kleine blokjes en meng dit door het groente mengsel. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  6. Zet in het midden van vier bordjes een ringvorm (doorsnede circa 5-6 cm, een kopje kan ook).
  7. Schep de haringtartaar erin en druk dit goed aan.
  8. Verwijder de vorm voorzichtig. Serveer met sneetjes geroosterd meergranen brood en roomboter.

 

Deel dit artikel:
Facebooktwitterlinkedinpinterest

Lees hier meer over:

Blogs van onze gastbloggers

De kievitsboon

De kievitsboon is een boon die in Nederland niet erg bekend is. De boon dankt zijn naam aan de kievi...
Lees verder »

Wat zeg je ? Ouwel ?

Als ik ouwel zeg is de kans groot dat je denkt….ouwel? Wat is dat? Als ik zeg “eetbaar papier”...
Lees verder »
Foto : veganistischkoken.be

Erwtenscheuten

Foto : veganistischkoken.be Erwtenscheuten kun je natuurlijk kopen in de (biologische) winkel maa...
Lees verder »