De kokosnoot, niet meer uit ons dagelijks leven weg te denken

28 juli 2018 Redactie Puur Tafelen

Kokosmeel, kokosmelk, kokosbloesemsuiker, kokosrasp, kokoschips: de kokosnoot is niet meer uit ons dagelijks leven weg te denken.  

Kokosolie

Verzadigde vetten als kokosolie en roomboter zijn eerlijke, onbewerkte voedingsmiddelen waar onze gezondheid veel baat bij heeft. Je kunt kokosolie gebruiken om in te bakken maar ook in plaats van boter op je brood.

Kokosrasp

Je kunt kokosrasp werkelijk overal voor gebruiken. Zowel in gebak als in desserts, in hartige gerechten of in een smoothie. Probeer deze mini kokosnoot ijslollies eens. Deze kokoskoekjes zijn ook een aanrader!

Kokosmeel

Het gedroogde en gemalen vlees van de kokosnoot is eigenlijk een bijproduct van kokosmelk. Kokosmeel bevat heel veel vezels. In een recept moet je daarom maar de helft van de gegeven hoeveelheid meel gebruiken. Je hebt bovendien dubbel zoveel eieren en vloeistof (water/plantaardige melk) nodig. Zo voorkom je dat je baksel te droog en korrelig wordt.

Kokosmelk

Kokosmelk wordt gemaakt door het geraspte witte vruchtvlees van de kokosnoot te mengen met water. Vooral in de Thaise keuken wordt dit product veel gebruikt. Je vindt kokosmelk in het schap met de exotische kruiden.

Deel dit artikel:
Facebooktwitter

Lees hier meer over:

Blogs van onze gastbloggers

Junkgood

In mijn vorige blog over het eten van genoeg groenten kondigde ik een blog aan over junkfood. Junkfo...
Lees verder »

Hoe dan?!

Foto: Carel Bruring Afgelopen zaterdag was Maroeska Metz, bekend van o.a. Heel Holland Bakt, op bez...
Lees verder »
bitterbal

Stamppot bitterballen

Wintertijd is stamppottijd. Althans bij ons thuis. Zuurkoolstamppot, stamppot boerenkool, stamppot r...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram