Recept voor Koolrabi wortelsoep (vegetarisch)

10 augustus 2018 Redactie Puur Tafelen

Koolrabi is een vrij onbekende groente wat eigenlijk best zonde is. Je kunt namelijk alle kanten uit met de lichtgroene of paarse knollen. Als je ook in november nog koolrabi wilt oogsten moet je deze bij de herfstteelt onder glas zaaien en oogsten.

Ingrediënten:

  • 200 gr wortels
  • 200 gr koolrabi
  • 1 kruimige aardappel
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1,5 l water
  • 3 groentebouillonblokjes

Bereiding van de koolrabi wortelsoep:

  1. Schrap de wortels en snijd ze in stukken van 2 cm dik. Schil de koolrabi en snijd die in blokjes. Schil de aardappel en snijd hem in blokjes.
  2. Pel en snipper de ui. Hak de knoflook fijn.
  3. Doe een klont boter in een ruime pan. Voeg de ui en knoflook toe en laat even glazig worden. Voeg de rozemarijn en tijm toe en bak even mee.
  4. Voeg de stukjes wortel toe en bak zachtjes een paar minute door. Doe dan pas de koolrabi en de aardappelblokjes erbij. Roer nog even door.
  5. Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes doorkoken.
  6. Pureer de soep met een staafmixer glad. Breng vervolgens op smaak met peper en zout en schep in 4 kommen.

Bron: www.mijnhollandsekeuken.nl

Deel dit artikel:
Facebooktwitterlinkedinpinterest

Lees hier meer over:

Blogs van onze gastbloggers

De Verspillingsfabriek

Wij gooien in Nederland ontzetten veel goed voedsel weg. Met z’n alle (horeca, supermarkten én co...
Lees verder »

De kievitsboon

De kievitsboon is een boon die in Nederland niet erg bekend is. De boon dankt zijn naam aan de kievi...
Lees verder »

Wat zeg je? Ouwel?

Als ik ouwel zeg is de kans groot dat je denkt….ouwel? Wat is dat? Als ik zeg “eetbaar papier”...
Lees verder »