Lasagne met asperges

De eigenlijke titel van het recept is: open lentelasagne met asperges en doperwten. En komt uit de super(H)eerlijke ‘Vegabijbel’ van Isabel Boerdam.

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 16 asperges, wit of groen
  • 300 gram doperwten
  • 50 gram pijnboompitten
  • 12 lasagnebladen
  • 400 ml crème fraîche
  • Sap van 2 citroenen
  • 10 gram dille, fijngesneden
  • 80 gram alfalfa
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Zo maak je het klaar:

  1. Schil de asperges goed en snijd de onderkant eraf. Zet een pan op met ruim kokend water en kook de asperges in 4 minuten beetgaar. Voeg halverwege de kooktijd de doperwten toe en kook die 2 minuten mee. Gier af en spoel na met koud water om verder garen te voorkomen. Laat het goed uitlekken
  2. Verhit een koekenpan op het vuur en rooster de pijnboompitten. Schud de pan regelmatig zodat de pijnboompitten gelijkmatig verkleuren. Laat ze afkoelen op een bord
  3. Bereid de lasagnebladen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Let erop dat ze tijdens het koken echt niet aan elkaar plakken door de bladen te koken in flink veel water en af en toe roeren. Gier af en laat de lasagnebladen naast elkaar uitlekken op een theedoek
  4. Verwarm intussen de crème fraîche in een steelpan samen met het citroensap en de dille. Breng het op smaak met peper en zout
  5. Leg op elk bord een lasagneblad, besmeer met 1 eetlepel saus, verdeel een derde van de asperges, doperwten en alfalfa erover en bedek met een lasagneblad. Herhaal deze stappen totdat de groenten en lasagnebladen op zijn. Giet de rest van de saus over de bovenste laag en garneer met de pijnboompitten en overige alfalfa
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *