Mexicaanse wrap

29 juli 2016 Redactie Puur Tafelen

Je kunt een natuurlijk vlak voor of na je vakantie een crashdieet doen om snel wat (vakantie)kilo’s kwijt te raken. Maar je kunt ook kiezen om een maand heel goed voor je lichaam te zorgen en tijdens die maand nu eens echt te leren wat voor jou werkt, waar jij je goed bij voelt en hoe je je lijf zo optimaal mogelijk kunt voeden. Na die maand gaat het vanzelf, zonder moeite. Detoxcoach Jacqueline van Lieshout weet dat als geen ander. In haar boek ‘In 28 dagen van gifbelt naar tempel’ vertelt ze op een laagdremplige, toegankelijke manier hoe betrekkelijk eenvoudig het is om het beste voor jezelf en je lijf te kiezen.

De proof of the pudding is in the eating. Probeer dit lekkere en makkelijke recept eens afkomstig uit ‘In 28 dagen van gifbelt naar tempel’.

Ingrediënten:

  • paar lepels olijfolie
  • 3 grote tenen knoflook, fijngeraspt
  • 1 grote ui, in kleine blokjes
  • circa 175 gram zwarte bonen uit een glazen pot
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1/2 theelepel korianderpoeder
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • klein snufje kaneel (niet meer!)
  • evt. chilivlokken, versgemalen
  • Keltisch zeezout en gemalen zwarte peper
  • 1 limoen, de geraspte schil en het sap
  • 1 niet te dikke boekweitwrap
  • een paar takjes verse koriander
  • wat fijngesneden romaine sla
  • wat oude geraspte geitenkaas, naar smaak

Bereiding:

  1. Verwarm de olie in een pan en fruit de knoflook en ui aan tot ze glazig zijn en lekker ruiken. Laat de boel niet verbranden uiteraard, dus het vuur niet te hoog.
  2. Voeg de bonen toe met zo’n 100 ml water. Doe de tomatenpuree en de specerijen erbij, roer door en laat dit heel even pruttelen.
  3. Haal de pan dan van het vuur en voeg direct het sap van de limoen toe. Schep even door en laat het mengsel wat afkoelen.
  4. Doe het mengsel daarna in de keukenmachine en pureer het fijn (of met een staafmixer in de mengkom).
  5. Besprenkel met de geraspte limoenschil. Smeer het mengsel op de wrap en verdeel er naar smaak de koriander, romaine sla en kaas overheen.
  6. Rol of vouw de wrap op.
Deel dit artikel:
Facebooktwitter

Lees hier meer over:

Blogs van onze gastbloggers

Junkgood

In mijn vorige blog over het eten van genoeg groenten kondigde ik een blog aan over junkfood. Junkfo...
Lees verder »

Hoe dan?!

Foto: Carel Bruring Afgelopen zaterdag was Maroeska Metz, bekend van o.a. Heel Holland Bakt, op bez...
Lees verder »
bitterbal

Stamppot bitterballen

Wintertijd is stamppottijd. Althans bij ons thuis. Zuurkoolstamppot, stamppot boerenkool, stamppot r...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram