Mexicaanse zwarte bonen-maïsburgers

26 juli 2019 Puur Tafelen

De basis van dit recept is eigenlijk dat het balletjes zwarte bonen-maïsballetjes worden. Kun je er natuurlijk altijd van maken maar wij gaan nu voor de burgers. Kwestie van de balletjes plat duwen 😉 Wil je een nog steviger bonenburger maken? Een burger voor ‘mannen’ zoals deze genoemd is….uiteraard ook prima door vrouwen te eten 😉 Kijk dan hier voor het recept.

Voor 4 burgers heb je nodig:

  • 3 lente-uitjes, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 100 gram zwarte bonen, gekookt
  • 100 gram maïs, uit blik
  • 3 el tomatenpuree
  • 60 gram havervlokken
  • 1 ei, losgeklopt
  • 2 tl komijn
  • 1 tl cayennepeper (hou je van pittig? gewoon een theelepeltje extra)
  • Zonnebloemolie
  • Zout en peper

Zo maak je ze klaar:

  1. Verhit wat olie in de koekenpan en fruit de lente-ui 2 minuten tot hij begint te kleuren. Voeg de knoflook toe en bak deze 2 minuten mee. Zet de warmtebron uit.
  2. Doe de lente-ui, knoflook en de rest van de ingrediënten in de keukenmachine. Meng tot een stevige massa. Het hoeft niet helemaal glad te zijn, de stukjes zijn juist lekker. Breng het op smaak met zout en peper.
  3. Maak met je handen 4 ballen van het bonendeeg. Duw ze plat tot je een mooie burger hebt en bak ze in ongeveer 8-10 minuten goudbruin.

Smaakt prima bij de friet, BBQ of als burger tussen een broodje met frisse salade.

Deel dit artikel:
Facebooktwitter

Lees hier meer over:

Blogs van onze gastbloggers

Weggooien? Liever niet.

Iets weggooien....ik blijf er over het algemeen moeite mee hebben. Zeker als het om etenswaar gaat. ...
Lees verder »
flaske

Plasticminderen

Natuurlijk kunnen we de wereld niet in één keer veranderen maar iedere verandering, hoe klein of g...
Lees verder »

Jackfruit, de nieuwe vleesvervanger

Vleesvervangers worden steeds populairder. Zo ook jackfruit. Hoewel jackfruit al razend populair is ...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram