Meze (Grieks borrelhapje)

21 augustus 2018 Redactie Puur Tafelen

Een neutrale smaak, perfect te combineren met andere groenten en boordevol vitamines en mineralen: je kunt alle kanten uit met aubergine. Deze groente kennen we vooral als glanzende, donkerpaarse vrucht. Er zijn echter veel meer soorten, de moestuinders onder ons zullen dat misschien wel herkennen. In de supermarkt vind je vooral de donkere versie. Maak er bijvoorbeeld dit typische Griekse borrelhapje van!

Ingrediënten:

  • 2 Aubergines
  • 4 el olijfolie
  • Sap van 1 citroen
  • Gedroogde oregano
  • 200 gram feta
  • Coctailprikkers

Bereiding:

  1. Snijd de aubergine in de lengte in dunne plakken.
  2. Bestrijk deze met olijfolie aan beide zijden en bak ze in de grillpan of grill in de oven aan beide zijden ongeveer 5 minuten.
  3. Bestrijk met citroensap, bestrooi met wat zout en peper en oregano.
  4. Snijd de feta in reepjes en rol in elke aubergineplak een reepje feta en zet vast met een cocktailprikker.
Deel dit artikel:
Facebooktwitter

Lees hier meer over:

Blogs van onze gastbloggers

Junkgood

In mijn vorige blog over het eten van genoeg groenten kondigde ik een blog aan over junkfood. Junkfo...
Lees verder »

Hoe dan?!

Foto: Carel Bruring Afgelopen zaterdag was Maroeska Metz, bekend van o.a. Heel Holland Bakt, op bez...
Lees verder »
bitterbal

Stamppot bitterballen

Wintertijd is stamppottijd. Althans bij ons thuis. Zuurkoolstamppot, stamppot boerenkool, stamppot r...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram