Meze (Grieks borrelhapje)

14 juli 2016 Redactie Puur Tafelen

Een neutrale smaak, perfect te combineren met andere groenten en boordevol vitamines en mineralen: je kunt alle kanten uit met aubergine. Deze groente kennen we vooral als glanzende, donkerpaarse vrucht. Er zijn echter veel meer soorten, de moestuinders onder ons zullen dat misschien wel herkennen. In de supermarkt vind je vooral de donkere versie. Maak er bijvoorbeeld dit typische Griekse borrelhapje van!

Ingrediënten:

  • 2 Aubergines
  • 4 el olijfolie
  • Sap van 1 citroen
  • Gedroogde oregano
  • 200 gram feta
  • Coctailprikkers

Bereiding:

  1. Snijd de aubergine in de lengte in dunne plakken.
  2. Bestrijk deze met olijfolie aan beide zijden en bak ze in de grillpan of grill in de oven aan beide zijden ongeveer 5 minuten.
  3. Bestrijk met citroensap, bestrooi met wat zout en peper en oregano.
  4. Snijd de feta in reepjes en rol in elke aubergineplak een reepje feta en zet vast met een cocktailprikker.
Deel dit artikel:
Facebooktwitterlinkedinpinterest

Lees hier meer over:

Blogs van onze gastbloggers

Kokosolie, een multifunctioneel product

Tot op de dag van vandaag gaan er veel verhalen rond over kokosolie. Er wordt getwijfeld of kokosoli...
Lees verder »

De aller-allerlaatste sperziebonen

De aardbeienplanten moeten er nodig uit. Ze staan er nu twee jaar en misschien zouden ze nog een jaa...
Lees verder »

Palmkool oogsten en appels drogen

Alle fruit uit de vriezer is tot jam verwerkt en nu heb ik er genoeg plaats in voor de palmkool. And...
Lees verder »