Meze (Grieks borrelhapje)

21 augustus 2018 Redactie Puur Tafelen

Een neutrale smaak, perfect te combineren met andere groenten en boordevol vitamines en mineralen: je kunt alle kanten uit met aubergine. Deze groente kennen we vooral als glanzende, donkerpaarse vrucht. Er zijn echter veel meer soorten, de moestuinders onder ons zullen dat misschien wel herkennen. In de supermarkt vind je vooral de donkere versie. Maak er bijvoorbeeld dit typische Griekse borrelhapje van!

Ingrediënten:

  • 2 Aubergines
  • 4 el olijfolie
  • Sap van 1 citroen
  • Gedroogde oregano
  • 200 gram feta
  • Coctailprikkers

Bereiding:

  1. Snijd de aubergine in de lengte in dunne plakken.
  2. Bestrijk deze met olijfolie aan beide zijden en bak ze in de grillpan of grill in de oven aan beide zijden ongeveer 5 minuten.
  3. Bestrijk met citroensap, bestrooi met wat zout en peper en oregano.
  4. Snijd de feta in reepjes en rol in elke aubergineplak een reepje feta en zet vast met een cocktailprikker.
Deel dit artikel:
Facebooktwitterlinkedinpinterest

Lees hier meer over:

Blogs van onze gastbloggers

taart

Feessie? gefeliciTAART !

Gefeliciteerd? Nee…gefeliciTAART! Als het maar lekker (zoet) is, is het te bestellen bij één van...
Lees verder »
tea

TeaCozy …. een unieke theebeleving

Een steeds groter wordende groep is thee (soms al als vervanging van koffie) aan het ontdekken. Thee...
Lees verder »
gezondheid

Groente, groente en nog meer groente

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente voor een volwassen persoon 250 gram. Maar wist je dat n...
Lees verder »