Pannenkoeken-tiramisutaart

Een taart van pannenkoeken. Niet zomaar 1…eentje naar een recept van Hans Spitsbaard (je weet wel…van Heel Holland Bakt 😉 ). Verdere uitleg overbodig, snel aan de slag 😉

Dit heb je nodig voor de taart (20 Personen):

Voor het pannenkoekenbeslag:

  • 400 gram bloem
  • 1000 gram volle melk
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 200 gram ei (ongeveer 4 stuks)
  • 80 gram boter, gesmolten

Voor de koffie-mascarponeroom:

  • 500 gram mascarpone
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 500 gram slagroom
  • Oploskoffie

Voor de afwerking:

  • 100 gram amaretto (eventueel)
  • 30 gram cacaopoeder
  • 300 gram slagroom
  • 30 gram fijne suiker

Zo maak je het klaar:

  1. Zeef voor het pannenkoekenbeslag de bloem en meng dit met alle andere beslagingrediënten in een kom. Gebruik een staafmixer om het beslag glad te maken. Geen staafmixer? Roer het beslag dan goed door met een garde en haal het door een zeef.
  2. Zet een koekenpan met een klein klontje boter op hoog vuur. Zorg ervoor dat de gehele bodem van de pan goed ingevet is. Giet een klein beetje van het beslag in de pan zodra deze goed heet is (ongeveer een koffiekopje per keer). Verdeel het beslag gelijkmatig door de pan schuin te houden en rond te draaien. Maak de pannenkoeken zo dun mogelijk en ongeveer 20 centimeter van doorsnede. Je kunt de pannenkoeken omdraaien zodra de bovenkant droog wordt. Ga net zo lang door met het bakken tot het beslag op is. Vet de pan zo nodig tussendoor in met boter. Laat de pannenkoeken afkoelen.
  3. Klop voor de room de mascarpone met de suiker in 1-2 minuten romig en zacht. Voeg de slagroom toe met een gewenste hoeveelheid oploskoffie. Klop de koffie-mascarponeroom vervolgens stijf.
  4. Neem een taartkarton van 19 centimeter doorsnede en bouw hier de taart op met om-en-om een pannenkoek en een laagje koffie-mascarponeroom. Bestrijk elke pannenkoek eventueel met een klein beetje amaretto. Bestuif de taart om de vijf pannenkoeken met een beetje cacaopoeder.
  5. Klop de slagroom met de suiker stijf en doe dit in een spuitzak met een glad spuitmondje van 1 centimeter doorsnede. Spuit doppen slagroom op de taart en bestuif met cacaopoeder.

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *