Paprika’s van de BBQ

19 april 2016 Puur Tafelen

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 rode paprika’s
  • zeezout
  • zonnebloemolie
  • olijfolie

Wrijf rode, rijpe paprika’s in met zonnebloemolie. Blaker de paprika’s op de huidkant onder de grill of op de BBQ. Doe dit met aandacht, want het paprikavlees mag niet verkolen. Leg daarna de paprika’s in een rvs pan met de huidkant naar boven en besprenkel met iets olijfolie en zeezout. De pan nog even heel kort verhitten, daarna van de hittebron afhalen en luchtdicht afdekken met folie. Laat de pan boven het fornuis op een warme plek staan.

Na ongeveer 4 uur is de huid van de paprika makkelijk te verwijderen. Bewaar het vocht dat uit de paprika’s is gelopen en zorg ervoor dat er geen zwarte stukjes aan het paprikavlees blijven kleven. Het vlees kun je in het gezeefde vocht bewaren.

Eet de paprika’s tijdens een gezellige BBQ of verwerk ze in deze zomerse soep.

Bron: www.tijdvoorpaprika.nl

Deel dit artikel:
Facebooktwitter

Lees hier meer over:

Blogs van onze gastbloggers

Weggooien? Liever niet.

Iets weggooien....ik blijf er over het algemeen moeite mee hebben. Zeker als het om etenswaar gaat. ...
Lees verder »
flaske

Plasticminderen

Natuurlijk kunnen we de wereld niet in één keer veranderen maar iedere verandering, hoe klein of g...
Lees verder »

Jackfruit, de nieuwe vleesvervanger

Vleesvervangers worden steeds populairder. Zo ook jackfruit. Hoewel jackfruit al razend populair is ...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram