Paprika’s van de BBQ

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 rode paprika’s
  • zeezout
  • zonnebloemolie
  • olijfolie

Wrijf rode, rijpe paprika’s in met zonnebloemolie. Blaker de paprika’s op de huidkant onder de grill of op de BBQ. Doe dit met aandacht, want het paprikavlees mag niet verkolen. Leg daarna de paprika’s in een rvs pan met de huidkant naar boven en besprenkel met iets olijfolie en zeezout. De pan nog even heel kort verhitten, daarna van de hittebron afhalen en luchtdicht afdekken met folie. Laat de pan boven het fornuis op een warme plek staan.

Na ongeveer 4 uur is de huid van de paprika makkelijk te verwijderen. Bewaar het vocht dat uit de paprika’s is gelopen en zorg ervoor dat er geen zwarte stukjes aan het paprikavlees blijven kleven. Het vlees kun je in het gezeefde vocht bewaren.

Eet de paprika’s tijdens een gezellige BBQ of verwerk ze in deze zomerse soep.

Bron: www.tijdvoorpaprika.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *