Recept voor heerlijk zachte brioche (eierbrood)

7 oktober 2016 Redactie Puur Tafelen

Eieren zijn rijk aan alle essentiële aminozuren en een bron van biologische, hoogwaardige eiwitten. Eieren bevatten nuttige stoffen als ijzer, choline, foliumzuur en de vitamines B2, B12, E en D.

Weet je niet zeker of je doosje eieren voorbij de houdbaarheidsdatum zijn? Controleer dit door het ei in water onder te dompelen. Als het ei blijft drijven is het ei oud.

Voor het bakken van een brioche of op z’n Nederlands eierbrood, heb je drie eieren nodig: mooie ingrediënten voor een heerlijk luchtig brood, zo zacht als cake!

Ingrediënten:

  • 1 1/2 eetlepel suiker
  • 1 zakje gedroogde gist (13 g)
  • 3 eieren
  • 250 g bloem
  • mespunt zout
  • 125 g zachte roomboter
  • 1 eetlepel roomboter

Bereiding:

  • Los een kopje suiker op in 1 eetlepel lauwwarm water.
  • Voeg de gist toe, roeren en 2 minuten laten staan.
  • Klop met een vork de eieren los.
  • Voeg de boter, de eieren en de zout toe.
  • Meng met een mixer en schenk de gistoplossing.
  • Dek het deeg in kom af met een natte theedoek en laat het deeg 1 nacht rijzen.
  • De volgende dag, kneed het deeg door.
  • Vet een brioche-vorm in.
  • Kneed het deeg kort door, neem kleine stukjes deeg af en draai hiervan bolletjes.
  • Leg het deeg in het vorm, dek het met een theedoek af en laat het een half uur rijzen.
  • Warm de oven voor op 200 ºC of gasovenstand
  • Schuif het vorm in de midden van de oven.
  • Na 10 minuten de oven terugschakelen naar 175 ºC of gasovenstand 3 en bak nog 20 minuten.
  • Keer de vorm boven een rooster en laat de brioche laten afkoelen.

Bron: www.receptenvandomy.nl

Deel dit artikel:
Facebooktwitterlinkedinpinterest

Lees hier meer over:

Blogs van onze gastbloggers

Let’s talk about….Ketchup

Zullen we het eens over ketchup hebben? Tomatenketchup kent iedereen, maar weet je dat er ook ketchu...
Lees verder »

Honing. Een H’eerlijk natuurproduct

Als iets een natuurproduct is, is het wel honing. Honing komt in vele smaken voor; Klaverhoning, Aca...
Lees verder »

Waterijs maken

Met het warme weer van de afgelopen weken zullen er vele ijsjes gegeten zijn. Van raketjes, ijslolly...
Lees verder »