Recept voor heerlijk zachte brioche (eierbrood)

26 augustus 2018 Redactie Puur Tafelen

Eieren zijn rijk aan alle essentiële aminozuren en een bron van biologische, hoogwaardige eiwitten. Eieren bevatten nuttige stoffen als ijzer, choline, foliumzuur en de vitamines B2, B12, E en D.

Weet je niet zeker of je doosje eieren voorbij de houdbaarheidsdatum zijn? Controleer dit door het ei in water onder te dompelen. Als het ei blijft drijven is het ei oud.

Voor het bakken van een brioche of op z’n Nederlands eierbrood, heb je drie eieren nodig: mooie ingrediënten voor een heerlijk luchtig brood, zo zacht als cake!

Ingrediënten:

  • 1 1/2 eetlepel suiker
  • 1 zakje gedroogde gist (13 g)
  • 3 eieren
  • 250 g bloem
  • mespunt zout
  • 125 g zachte roomboter
  • 1 eetlepel roomboter

Bereiding:

  • Los een kopje suiker op in 1 eetlepel lauwwarm water.
  • Voeg de gist toe, roeren en 2 minuten laten staan.
  • Klop met een vork de eieren los.
  • Voeg de boter, de eieren en de zout toe.
  • Meng met een mixer en schenk de gistoplossing.
  • Dek het deeg in kom af met een natte theedoek en laat het deeg 1 nacht rijzen.
  • De volgende dag, kneed het deeg door.
  • Vet een brioche-vorm in.
  • Kneed het deeg kort door, neem kleine stukjes deeg af en draai hiervan bolletjes.
  • Leg het deeg in het vorm, dek het met een theedoek af en laat het een half uur rijzen.
  • Warm de oven voor op 200 ºC of gasovenstand
  • Schuif het vorm in de midden van de oven.
  • Na 10 minuten de oven terugschakelen naar 175 ºC of gasovenstand 3 en bak nog 20 minuten.
  • Keer de vorm boven een rooster en laat de brioche laten afkoelen.

Bron: www.receptenvandomy.nl

Deel dit artikel:
Facebooktwitter

Lees hier meer over:

Blogs van onze gastbloggers

Weggooien? Liever niet.

Iets weggooien....ik blijf er over het algemeen moeite mee hebben. Zeker als het om etenswaar gaat. ...
Lees verder »
flaske

Plasticminderen

Natuurlijk kunnen we de wereld niet in één keer veranderen maar iedere verandering, hoe klein of g...
Lees verder »

Jackfruit, de nieuwe vleesvervanger

Vleesvervangers worden steeds populairder. Zo ook jackfruit. Hoewel jackfruit al razend populair is ...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram