Recept voor koolrabisalade

9 oktober 2016 Redactie Puur Tafelen

Koolrabi is een vrij onbekende groente wat eigenlijk best zonde is. Je kunt namelijk alle kanten uit met de lichtgroene of paarse knollen. Als je ook in november nog koolrabi wilt oogsten moet je deze bij de herfstteelt onder glas zaaien en oogsten.

Ingrediënten:

  • 1 koolrabi
  • 1 venkel
  • 1 stengel bleekselderij
  • Dressing naar keus (bijv. frambozendressing)
  • 2 appels
  • Kaneel

Bereiding:

  1. Rasp de koolrabi.
  2. Daarna meteen de dressing erover doen dan kan deze lekker intrekken.
  3. Vervolgens snij je de bleekselderij en venkel heel fijn en doe deze erbij.
  4. Schil de appeltjes en snij ze in kleine stukjes. Bak de appeltjes in wat roomboter en bestrooi ze met kaneel en doe ze bij de rest van de salade.
  5. Voor een bite kun je nog wat gehakte noten en zaden toevoegen. lekker en gezond!

Bron: www.mytaste.nl

Deel dit artikel:
Facebooktwitterlinkedinpinterest

Lees hier meer over:

Blogs van onze gastbloggers

Let’s talk about….Ketchup

Zullen we het eens over ketchup hebben? Tomatenketchup kent iedereen, maar weet je dat er ook ketchu...
Lees verder »

Honing. Een H’eerlijk natuurproduct

Als iets een natuurproduct is, is het wel honing. Honing komt in vele smaken voor; Klaverhoning, Aca...
Lees verder »

Waterijs maken

Met het warme weer van de afgelopen weken zullen er vele ijsjes gegeten zijn. Van raketjes, ijslolly...
Lees verder »