Recept voor koolrabisalade

9 oktober 2016 Redactie Puur Tafelen

Koolrabi is een vrij onbekende groente wat eigenlijk best zonde is. Je kunt namelijk alle kanten uit met de lichtgroene of paarse knollen. Als je ook in november nog koolrabi wilt oogsten moet je deze bij de herfstteelt onder glas zaaien en oogsten.

Ingrediënten:

  • 1 koolrabi
  • 1 venkel
  • 1 stengel bleekselderij
  • Dressing naar keus (bijv. frambozendressing)
  • 2 appels
  • Kaneel

Bereiding:

  1. Rasp de koolrabi.
  2. Daarna meteen de dressing erover doen dan kan deze lekker intrekken.
  3. Vervolgens snij je de bleekselderij en venkel heel fijn en doe deze erbij.
  4. Schil de appeltjes en snij ze in kleine stukjes. Bak de appeltjes in wat roomboter en bestrooi ze met kaneel en doe ze bij de rest van de salade.
  5. Voor een bite kun je nog wat gehakte noten en zaden toevoegen. lekker en gezond!

Bron: www.mytaste.nl

Deel dit artikel:
Facebooktwitter

Lees hier meer over:

Blogs van onze gastbloggers

Weggooien? Liever niet.

Iets weggooien....ik blijf er over het algemeen moeite mee hebben. Zeker als het om etenswaar gaat. ...
Lees verder »
flaske

Plasticminderen

Natuurlijk kunnen we de wereld niet in één keer veranderen maar iedere verandering, hoe klein of g...
Lees verder »

Jackfruit, de nieuwe vleesvervanger

Vleesvervangers worden steeds populairder. Zo ook jackfruit. Hoewel jackfruit al razend populair is ...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram