Roerbakschotel met savooiekool en kip

Savooiekool is makkelijk schoon te maken, het kost echter wel wat tijd. Tip: was de bladeren niet onder de stromende kraan maar in een bak water. Dat is makkelijker en scheelt in het waterverbruik. Je kunt de kool schaven of snijden.

Je kunt savooiekool makkelijk zelf kweken. Vooral op vette klei doet de kool het goed. Van alle zogenaamde sluitkolen (net als witte kool, rode kool en spitskool) is savooiekool het meest winterhard. Je kunt de kool het beste vanaf april zaaien. Geef de plant ongeveer 50 cm ruimte en wat water bij warm weer. Eenmaal geoogst kun je deze groente een week buiten de koelkast bewaren.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 25 g roomboter
  • 2 uien, in ringen
  • 2 kipfilets, in plakjes
  • 50 ml balsamicoazijn
  • 50 ml sesamolie
  • 2 el plantaardige olie
  • 1 savooiekool, in reepjes
  • 50 g sesamzaad, geroosterd

Bereiding:

  1. Fruit de ui in de boter met wat zout en peper. Duw de ui naar de zijkant van de pan.
  2. Bak de plakjes kip in 1–2 minuten bruin in de pan; voeg dan de balsamicoazijn toe. Blijf roerbakken tot de kip gaar is.
  3. Neem de pan dan van het vuur en roer de sesamolie erdoor. Schep alles in een grote schaal. Zet de pan nu op hoog vuur, en bak de kool in gloeiend hete olie in porties knapperig.
  4. Voeg zout en peper toe, roer de kip erdoor en bestrooi met sesamzaad.

Bron: www.jamiemagazine.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *