Sperziebonen met tomaat

17 september 2018 Puur Tafelen

Dit makkelijk te maken bijgerecht kun je met veel andere gerechten combineren, zoals bijvoorbeeld pittige aardappelkoekjes of door een kom biologische volkoren penne of andere biologische pasta

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram cherrytomaten, in vieren gesneden
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 1 eetlepel appelciderazijn
  • 200 gram sperziebonen, gehalveerd en de puntjes verwijderd
  • zout en peper

En zo ga je bakken en koken:

  • Verhit de olijfolie in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de tomaten toe en bak ze tot ze uit elkaar vallen en beginnen te karamelliseren. Ondertussen breng je een pan water aan de kook.
  • Voeg na zo’n 5 minuten, als de tomaten een dieprode kleur hebben, de knoflook, azijn en zout en peper toe. Bak alles ongeveer 1 minuut
  • Ondertussen doe je de sperziebonen in een zeef of vergiet en overgiet je ze met het hete water uit de pan, zodat ze net een beetje zachter worden. Daarna doe je ze in de pan bij de tomaten en knoflook
  • Warm alles een paar minuten goed door en breng het eventueel nog verder op smaak met zout en peper

Dit recept is afkomstig uit ‘Deliciously Ella met vrienden’ van Ella Mills en is o.a. hier te bestellen.

Kosmos uitgevers.

Deel dit artikel:
Facebooktwitter

Lees hier meer over:

Blogs van onze gastbloggers

Weggooien? Liever niet.

Iets weggooien....ik blijf er over het algemeen moeite mee hebben. Zeker als het om etenswaar gaat. ...
Lees verder »
flaske

Plasticminderen

Natuurlijk kunnen we de wereld niet in één keer veranderen maar iedere verandering, hoe klein of g...
Lees verder »

Jackfruit, de nieuwe vleesvervanger

Vleesvervangers worden steeds populairder. Zo ook jackfruit. Hoewel jackfruit al razend populair is ...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram