Stokbrood met gegrilde aubergine

28 juli 2018 Redactie Puur Tafelen

Heerlijk, de neutrale smaak van aubergine gecombineerd met kruidige pesto, geitenbrie en frisse tomaten. Even in de oven en smullen maar!

Ingrediënten:

  • 1 stokbrood
  • 4 el verse pesto
  • 1 aubergine
  • scheutje olijfolie
  • 4 tomaten,
  • peper en zout
  • 175 g geitenbrie in plakjes

Bereiding:

  • Verwarm de ovengril voor.
  • Snijd de tomaten in plakken.
  • Snijd de aubergine in de lengte in ½ cm plakken. Bestrijk ze met olijfolie en gril ze in een pan aan beide kanten op hoog vuur tot ze zacht worden.
  • Bestrooi ze met peper en zout.
  • Halveer het stokbrood in de lengte en door midden. Rooster de 4 helften op de snijvlakken in de grillpan.
  • Besmeer ze royaal met pesto, beleg ze met de gegrilde aubergine, tomaat en daar bovenop de plakjes brie.
  • Leg de belegde broodjes nog even in de oven totdat de kaas gesmolten is.
Deel dit artikel:
Facebooktwitter

Lees hier meer over:

Blogs van onze gastbloggers

Weggooien? Liever niet.

Iets weggooien....ik blijf er over het algemeen moeite mee hebben. Zeker als het om etenswaar gaat. ...
Lees verder »
flaske

Plasticminderen

Natuurlijk kunnen we de wereld niet in één keer veranderen maar iedere verandering, hoe klein of g...
Lees verder »

Jackfruit, de nieuwe vleesvervanger

Vleesvervangers worden steeds populairder. Zo ook jackfruit. Hoewel jackfruit al razend populair is ...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram