Yoghurtijs met rabarbercompote

30 juli 2018 Redactie Puur Tafelen

De lente is hét moment voor rabarber. Lekker voor een compote of een taart, maar het is ook heerlijk in ijs. Bijvoorbeeld met deze frisse yoghurtbasis!

Ingrediënten voor 6 bollen ijs:

  • yoghurtijsbasis, zie recept
  • 1 jonge rabarberstengel (± 150 g)
  • 50 ml water (of genoeg tot de rabarber onder water staat)
  • 4 el kokosbloesemsuiker
  • steelpannetje
  • ijsmachine of staafmixer
  • luchtdichte vriezerdoos

Bereiding:

  1. Bereid de basis voor yoghurtijs volgens het recept
  2. Snijd de rabarber in kleine stukken en doe de rabarber, het water en de kokosbloesemsuiker in een steelpannetje. Breng aan de kook en laat het mengsel zo’n 15 minuten zachtjes koken op laag vuur tot er een mooie rabarbercompote is ontstaan. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
  3. Bereiding met ijsmachine: bereid het ijs volgens de instructies van de ijsmachine.
  4. Bereiding zonder ijsmachine: giet de basis voor yoghurtijs in een luchtdichte vriezerdoos en vries het in. Breek na een ½ uur de ijskristallen, idealiter met een staafmixer en een vork voor de zijkanten. Herhaal dit gedurende 3-4 keer tot het ijs romig is geworden. Laat gedurende 7-8 uur in de vriezer staan.
  5. Meng de rabarbercompote met het yoghurtijs en bewaar nog minstens 1 uur in de vriezer voor serveren.

Tip: waarschijnlijk heb je meer dan één rabarberstengel gekocht. Maak compote van de rest van de stengels en bewaar in weckpotten.

Dit recept is afkomstig uit het boek ‘Altijd IJs’ van Marleen Visser. 

Deel dit artikel:
Facebooktwitter

Lees hier meer over:

Blogs van onze gastbloggers

flaske

Plasticminderen

Natuurlijk kunnen we de wereld niet in één keer veranderen maar iedere verandering, hoe klein of g...
Lees verder »

Jackfruit, de nieuwe vleesvervanger

Vleesvervangers worden steeds populairder. Zo ook jackfruit. Hoewel jackfruit al razend populair is ...
Lees verder »

Junkgood

In mijn vorige blog over het eten van genoeg groenten kondigde ik een blog aan over junkfood. Junkfo...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram