Zelf pasta maken: niet zo moeilijk!

Zelf verse pasta maken klinkt voor menig persoon als onbegonnen werk. Het koken van verse pasta kost je echter maar een minuut of 3-4. Natuurlijk kun je ook prima pasta kopen in de supermarkt, maar zelfgemaakte pasta is hier niet mee te vergelijken. Vooral aanbevolen voor een heerlijk zondags familiegerecht.

Ingrediënten per persoon:

  • 100 gram bloem (gebruik het liefst bloem type 00, dit is super fijn bloem)
  • 1 ei (gebruik voor een extra romige structuur 2 eierdooiers)
  • Wat water en olijfolie
  • Pastamachine
  • Desgewenst uitstekers en accessoires

Bereiding:

  1. Met de hand kneden: maak een hoopje van de bloem en maak in het midden een kuiltje.
  2. Breek de eieren in het kuiltje en klop het even los met een vork.
  3. Vermeng met je vingertoppen de eieren beetje bij beetje met de bloem. Pak steeds iets meer bloem mee van de binnenste rand totdat alles vermengd is.
  4. Kneed nu alle kruimels tot een samenhangend deeg.
  5. Nu moet je het deeg blijven kneden om het elastisch te krijgen, wanneer je dit deeg nu zou gebruiken krijg je een slappe hap. Je hoeft nu niet meer lief te zijn voor het deeg, slaan, trekken, dubbelvouwen en in model drukken is allemaal toegestaan om de gluten aan het werk te krijgen. Je merkt vanzelf wanneer het deeg klaar is, het is dan mooi zacht en glad in plaats van grof en bloemig.
  6. Verpak het deeg nu goed in vershoudfolie en laat het minimaal 30 minuten rusten in de koelkast. Langer mag ook.
  7. Kneden met de keukenmachine of mixer: voeg alle ingredienten samen en mix deze. Voeg in kleine beetjes water of olijfolie toe wanneer je merkt dat het te droog is.
  8. Haal het deeg na minstens 30 minuten uit de koelkast en pak een stuk ter grootte van een pingpong bal.
  9. Begin met de pastamachine op het hoogste cijfer/de dikste stand en haal hem twee keer door ieder cijfer tot de gewenste dikte.
  10. Gebruik voor ravioli de dunste stand, maar voor bijvoorbeeld lasagne of tagliatelle tot de een na dunste.
  11. Deze verse pasta kook je vervolgens een minuut of 4. Houd de pan goed in de gaten en proef tussendoor.

Kom vast in vakantiestemming! Bijvoorbeeld een gevulde ravioli met mozarella en panchetta of een tagliatelle met verse zalm in een roomsaus.

Bron: https://www.habitas-online.nl/

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *