Zomerse koude paprikasoep

Paprika, de groente die overal bij past; door de salade, in de pastasaus of gewoon uit het vuistje. Deze veelzijdige groente smaakt niet alleen heel lekker, maar is ook nog eens hartstikke gezond. Paprika zit boordevol vitamine C en belangrijke mineralen. In de Schijf van Vijf staat de essentie van gezond eten centraal. Paprika’s vormen de simpele oplossing om gezond en lekker eten te combineren in vrijwel elk gerecht. Met paprika kun je namelijk eindeloos variëren, bijvoorbeeld in een vrolijke smoothie, een hartige taart, als pittige dip of in een zomerse koude paprikasoep.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 uien, gepeld en gesneden
  • 4 teentjes knoflook, gepeld en gesneden
  • 4 rode paprika’s van de BBQ
  • 1 verse, rode Spaanse peper, gehalveerd, zonder zaadjes, gesneden
  • 4 eetl. olijfolie
  • 5 dl kippenbouillon
  • 1 klein bosje verse basilicum, alleen de blaadjes
  • 3 eetl. rode wijnazijn
  • cayennepeper en zout naar smaak

Bereiding:

  1. Doe de gehakte ui, knoflook en Spaanse peper met de olijfolie in een grote pan en laat deze met deksel 20 minuten op matig vuur bakken.
  2. Roer de ingrediënten elke 3 tot 4 minuten om.
  3. Voeg de laatste 4 minuten de rode paprika’s toe.
  4. Schenk de bouillon bij de groentes in de pan.
  5. Breng het mengsel aan de kook, zet de hittebron uit en laat nog 10 minuten met de deksel op de pan staan.
  6. Giet de soep in een blender of keukenmachine – eventueel in een paar porties – en doe de basilicum en de rode wijnazijn erbij.
  7. Mix en proef of er zout of peper bij moet.
  8. Giet de soep in een schaal om af te koelen. Wacht tot de soep goed is afgekoeld, dek dan de schaal af en zet het in de koelkast tot de soep goed koud is.

Bron: www.tijdvoorpaprika.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *