Aardbeien schepijs

O o o, wat zijn en blijven ze toch lekker, die zomerkoninkjes. En wat kun je er veel mee doen. Jam van maken, wecken, invriezen, saus van maken, gelijk opeten 🙂 of zelf ijs van maken. Met of zonder ijsmachine.

Voor 4 personen ijs heb je nodig:

  • 300 gram aardbeien
  • 150 fijne kristalsuiker
  • 3 eierdooiers
  • 1 eetlepel citroensap
  • 275 ml volle melk
  • 150 ml slagroom

Maak het zo klaar:

  1. Was de aardbeien en haal de kroontjes eraf
  2. Doe de melk en het citroensap met de aardbeien in een kom en pureer met een keukenmachine of staafmixer
  3. Klop de slagroom net niet helemaal stijf (het mag nog wat verschuiven als je de kom op z’n kant/ kop houdt)
  4. Doe de eierdooiers en de slagroom bij de gepureerde aardbeien en spatel alles goed door elkaar
  5. Doe het mengsel in de ijsmachine en bereid het volgens de gebruiksaanwijzing. Of schep het mengsel over in een diepvriesdoos en zet deze in de vriezer. Laat het er dan minimaal 4 uur in staan en roer/prak ieder uur de massa goed door. Dit is om de vorming van ijskristallen zoveel mogelijk tegen te gaan
  6. Als de ijsmachine klaar is schep het over in een diepvriesdoos en zet het nog minimaal 3 uur in de vriezer.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *