Appel-kokoskruimeltaart

Appeltaart maar dan anders….Wel rekening houden met de weektijd van de linzen 😉

Dit heb je nodig voor de taart voor 6 personen:

  • 40 gram gedroogde rode linzen
  • 5 grote appels
  • 35 gram havermout
  • 40 gram geraspte kokos
  • 70 gram ruwe rietsuiker
  • 2 snufjes zoutvlokken
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 75 gram boter
  • Boter om de bakvorm in te vetten

Zo bak je de taart lekker bruin:

  1. Spoel de rode linzen en laat ze een nacht (of minstens 12 uur) weken
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden
  3. Spoel de linzen af en laat ze goed uitlekken
  4. Verwijder de klokhuizen van de appels en snijd ze in kleine stukjes. Leg ze in een ingevette ovenvaste vorm met een diameter van ongeveer 26 cm
  5. Doe de linzen met havermout, kokos, suiker, zout en kaneel in de keukenmachine. Mix tot kruimels.
  6. Snijd de boter in stukjes en voeg deze toe. Mix nog even kort tot een kruimelig deeg is ontstaan. Verdeel het deeg over de appels
  7. Bak ongeveer 35 minuten in het midden van de oven of tot de appels zacht zijn en de taart een mooie kleur heeft.
  8. Superlekker met (vegan) slagroom of ijs.

Dit recept komt uit ‘Bakken met bonen’ van Lina Wallentinson

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *