Bananenbrood zonder toegevoegd suiker

Er zijn talloze varianten te vinden en te bedenken als het om bananenbrood gaat. Bananenbrood is een heerlijk maar vooral gezond tussendoortje. Natuurlijk kun je ook een paar plakjes meer pakken als ontbijt of lunch. Deze variant heeft geen toegevoegde suikers.

Wat heb je nodig:

  • 2 grote net gele bananen
  • 6 verse en ontpitte dadels, de lekkerste zijn de Medjouldadels
  • 2 eieren
  • 100 gram havermoutvlokken 
  • 75 gram boekweitmeel
  • 100 gram ongezouten gemengde noten
  • 75 gram amandelmeel
  • half zakje bakpoeder
  • klein beetje zout

Zo bak je het klaar:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de oven op 180 graden als je het brood erin zet
  2. De bananen (zonder schil), dadels en de eieren in een keukenmachine of met een staafmixer fijnmalen tot een ‘papje’
  3. Doe daarna de havermout, het bakpoeder, de amandelmeel, het boekweitmeel en een snufje zout toe aan het papje en mix het met een een garde of een mixer tot een lekker beslag
  4. Snijd de (gemende) noten in stukjes en roer deze door het beslag
  5. Giet/lepel het beslag in een ingevette cakevorm en zet het ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven (vergeet de temperatuur niet naar 180 graden te zetten)
  6. Kijk na de 30 minuten of het brood gaar is door er een met een (saté)prikker in te prikken. Komt deze er schoon uit dan is het bananenbrood gaar. Zo niet, zet het brood nog een minuutje of 10 terug. 

Iedere oven is anders. Dus pas indien nodig de baktijd/temperatuur aan. Als je het laatste kwartier het brood bedekt met aluminiumfolie dan voorkom je dat de bovenkant aanbrand. 

Je hoeft het brood niet in 1 keer op te eten. Je kan het in plakjes snijden en per stuk invriezen.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *