Bladerdeegjes met ei en chorizo

Als er iets is wat je veelzijdig in de keuken kunt gebruiken zijn het wel eieren. Biologisch eieren natuurlijk. Of nog leuker….eieren van je eigen kippen. Sinds kort is er een heel (kook)boek op de markt gekomen met eieren in de hoofdrol. Weer zo’n lekker boek samengesteld door Sophie Matthys

Voor 4 personen heb je nodig:

  • enkele takjes verse peterselie
  • 8 vierkante plakjes bladerdeeg
  • 200 gram chorizo in plakjes
  • 8 eieren

Zo maak je het klaar:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Hak de peterselie fijn.
  3. Vouw de randen van de vierkantjes bladerdeeg wat omhoog. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak ze ongeveer 8 minuten in de oven.
  4. Haal ze uit de oven, beleg ze met vier plakjes chorizo en breek in elk vierkantje een ei.
  5. Zet ze weer in de oven en bak ze 6 minuten tot het deeg en de chorizo knapperig zijn en het ei gaar is.
  6. Kruid het, naar smaak, met peper en zout, strooi de gehakte peterselie erover en smullen maar.

TIP: Dit is een ideaal recept om restjes weg te werken. Varieer met spek, bacon, bieslook, kerstomaatjes, stukjes paprika, geitenkaas, enz….

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *