Chocolade zandkoekjes

Snel een flink aantal heerlijke koekjes nodig of gewoon zin in…. Bak dan deze chocolade zandkoekjes.

Dit recept komt uit de Chocoladebijbel geschreven door Kees Raat.

Wat heb je nodig voor 50-60 koekjes:

  • 240 gram boter,  in blokjes en op kamertemperatuur
  • 140 gram poedersuiker
  • 4 gram zout
  • 240 gram gezeefde bloem
  • 30 gram cacaopoeder
  • Bloem, om mee te bestuiven 

Zo bak je ze bruin:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden
  2. Mix de boter, poedersuiker met het zout in een kom. Spatel de bloem en het cacaopoeder erdoor tot een samenhangend deeg
  3. Druk het deeg plat in de kom en laat het 30 minuten opstijven in de koelkast
  4. Bestuif je werkblad met een beetje bloem. Rol het deeg uit en steek of snijd de koekjes uit het deeg. Kneed het deeg weer tot een bal, rol het opnieuw uit en steek de volgende lading koekjes uit. Herhaal dit tot het deeg op is
  5. Bak de koekjes in 15 minuten gaar in de voorverwarmde oven

 Lekker zo tussendoor of bij een lekkere vers gezette pot thee, bijvoorbeeld rooibos appeltaart of een Earl Grey Orange van TeaCozy

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *