pruimtomaat

De lekkerste tomatensaus

Het gaat even duren maar dan heb je ook wel een supersmakelijke tomatensaus. Dit (basis)recept komt uit de Stoofbijbel van Julius Jaspers. Prima te gebruiken bij dit recept.

Dit heb je nodig:

  • 2 rode uien, gesneden
  • 50 ml olijfolie
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 100 ml rode wijn
  • 500 gram pruimtomaten, gesneden
  • 50 gram zongedroogde tomaten, in water geweekt, uitgeknepen en gesneden
  • 30 ml balsamicoazijn, hoe ouder hoe beter
  • 2 takjes tijm
  • zout en peper

Zo maak je het klaar:

  1. Fruit de uien in de stoofpan glazig in de olijfolie en voeg naar een paar minuten de knoflook toe.
  2. Blus af met rode wijn en voeg verse en gedroogde tomaten toe. Breng tegen de kook aan.
  3. Voeg de balsamicoazijn en tijm toe. Roer goed door en zet de pan op de allerlaagste pit die je hebt. Controleer na 1 uur of de boel niet droogkookt. Als dit wel het geval is voeg je wat warm water toe (blijf controleren en eventueel aanvullen met warm water).
  4. Na ongeveer 3 uur is de saus helemaal top, maar hoe langer je doorgaat, hoe beter. Breng op smaak met zout en peper.

Vind je de saus wat te grof, pureer hem dan met een staafmixer of in een keukenmachine.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *