Uientaartjes

Gekaramelliseerde uientaartjes met walnoten

Hou je van uien? Dan is dit een heerlijk vegan recept voor je. 

Wat heb je nodig voor 5 taartjes:

  • 10 plakjes vegan bladerdeeg
  • 6 rode uien
  • 2 geperste knoflookteentjes
  • 3 takjes rozemarijn, alleen de blaadjes
  • 1 bosje verse tijm, alleen de blaadjes
  • Een handje walnoten, verkruimeld
  • olijfolie

Zo bak je ze bruin:

  1. Verwijder de schil en snijd de uien in grove stukken
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de uien en knoflook samen met de rozemarijn 10 minuten op laag vuur, zodat deze karamelliseren
  3. Haal de pan van het vuur en zet apart
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden. Heb je een grillstand? Zet die dan ook aan.
  5. Haal het pakje bladerdeeg uit de vriezer en laat de plakjes ontdooien op een bakpapiertje
  6. Snijd bij 5 plakjes bladerdeeg een klein vierkantje uit het midden. Leg de bladerdeeg plakjes waar je het midden uit hebt gesneden een voor een op een nog onaangeraakt plakje bladerdeeg.
  7. Vul het binnenste gedeelte van de ‘fotolijstjes’ met het uienmengsel en besmeer de randen met olijfolie
  8. Plaats de uientaartjes in de oven en bak ze in ongeveer 10 minuten goudbruin
  9. Garneer ze met olijfolie, verse tijm en de verkruimelde walnoten

 Dit recept komt uit het speciale magazine (2019) voor de “Nationale week zonder vlees”. En is van Lisa goes Vegan.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *