Hou je van uien? Dan is dit een heerlijk vegan recept voor je.
Wat heb je nodig voor 5 taartjes:
- 10 plakjes vegan bladerdeeg
- 6 rode uien
- 2 geperste knoflookteentjes
- 3 takjes rozemarijn, alleen de blaadjes
- 1 bosje verse tijm, alleen de blaadjes
- Een handje walnoten, verkruimeld
- olijfolie
Zo bak je ze bruin:
- Verwijder de schil en snijd de uien in grove stukken
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de uien en knoflook samen met de rozemarijn 10 minuten op laag vuur, zodat deze karamelliseren
- Haal de pan van het vuur en zet apart
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Heb je een grillstand? Zet die dan ook aan.
- Haal het pakje bladerdeeg uit de vriezer en laat de plakjes ontdooien op een bakpapiertje
- Snijd bij 5 plakjes bladerdeeg een klein vierkantje uit het midden. Leg de bladerdeeg plakjes waar je het midden uit hebt gesneden een voor een op een nog onaangeraakt plakje bladerdeeg.
- Vul het binnenste gedeelte van de ‘fotolijstjes’ met het uienmengsel en besmeer de randen met olijfolie
- Plaats de uientaartjes in de oven en bak ze in ongeveer 10 minuten goudbruin
- Garneer ze met olijfolie, verse tijm en de verkruimelde walnoten
Dit recept komt uit het speciale magazine (2019) voor de “Nationale week zonder vlees”. En is van Lisa goes Vegan.