Gepofte aardappel van de barbecue

Aardappelen kun je op vele manieren klaarmaken. Koken, bakken, stomen, friet van maken. 

Met de zomer in het vooruitzicht gaan we weer met velen buiten H’Eerlijk genieten van eten, drinken en elkaar. En daar hoort natuurlijk de barbecue bij.

Ook hier hoef je de aardappel niet te vergeten. Een ‘slowcook’ recept voor de barbecue vind je hieronder.

Wat heb je nodig:

  • 4 (of naar gelang het aantal personen)grote vastkokende aardappels
  • 2 eetl olijfolie
  • Zeezout
  • Zwarte peper

    Saus:

  • 125 ml zure room
  • Verse bieslook en/of peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • Peper en zout

Hoe maak je het lekker klaar:

Was de aardappels goed. Hierna prik je een aantal gaatjes in de aardappels en leg ze apart op een stuk aluminiumfolie. Besprenkel ze met een beetje olijfolie en bestrooi ze naar smaak met zeezout en zwarte peper. Vouw de folie dicht en leg de ingepakte aardappels op de barbecue. Let op dat je ze niet in de hete zone legt maar meer een beetje aan de zijkant voor het langzame garen (poffen). Afhankelijk van de plaats op de barbecue laat ze bij regelmatig keren een half uurtje garen.

Haal als ze van de barbecue af als ze gaar zijn en deel ze uit. Na het openmaken snijd je over de lengte van de aardappel er een punt(je) uit en kun je hem opvullen met de saus en bestrooi het geheel met de overgebleven bieslook en peterselie. Je kan eventueel voordat je ze op de barbecue legt al voor het gemak insnijden.

Het is makkelijk om van te voren al de saus te bereiden: hak de bieslook en peterselie fijn en meng ¾ deel door de zure room. Pers de teentjes knoflook uit en roer deze er ook door. Breng de saus op smaak met een beetje peper en zout.

Variatietip:

Gebruik naar smaak eens zongedroogde tomaatjes, zwarte olijven, rucola en Parmezaanse kaas.

Je kan natuurlijk jouw fantasie helemaal los laten gaan voor de topping.

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *