Gevulde dadels van de barbecue

Published by Puur Tafelen on

Een heerlijk tapasgerecht van de barbecue is de dadel gevuld met geitenkaas. Makkelijk te maken en kan op het gemak garen.

Als voorafje te eten of samen met andere tapasgerechten.

Wat heb je nodig:

  • Dadels
  • Geitenkaas
  • Plakken ontbijtspek
  • Honing
  • Warm water
  • Tandenstokers

Het aantal dadels e.d. zijn afhankelijk voor hoeveel personen je ze wilt maken.

Hoe maak je het superlekker klaar:

  1. Bereid een barbecue voor met 2 zones en een keteltemperatuur van ongeveer 200 graden celsius*
  2. Snij de dadels half in en verwijder de pit
  3. Vul de dadel met een halve theelepel geitenkaas
  4. Omwikkel de gevulde dadel met een plak ontbijtspek
  5. Steek een tandenstoker door het spek en de dadel zodat de spek op zijn plek blijft
  6. Leg de dadels op het rooster aan de koelere kant van de barbecue en sluit het deksel
  7. Meng de honing met een gelijke hoeveelheid warm water zodat het dunner word
  8. Wacht tot de spek rondom goudbruin is. Meestal binnen 3 kwartier*
  9. Strijk wat van de honing mix over het spek en leg de dadels terug op het rooster tot de honing wat gekarameliseerd is

*Kun je de barbecue niet regelen qua temperatuur doe het dan op gevoel en hou de dadels goed in de gaten.

Bron: www.bbq-helden.nl 

Print Friendly, PDF & Email

Puur Tafelen

De redactie van Puur Tafelen is te bereiken via info@puurtafelen.nl

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *