Gevulde dadels van de barbecue

13 juli 2018 Puur Tafelen

Een heerlijk tapasgerecht van de barbecue is de dadel gevuld met geitenkaas. Makkelijk te maken en kan op het gemak garen.

Als voorafje te eten of samen met andere tapasgerechten.

Wat heb je nodig:

  • Dadels
  • Geitenkaas
  • Plakken ontbijtspek
  • Honing
  • Warm water
  • Tandenstokers

Het aantal dadels e.d. zijn afhankelijk voor hoeveel personen je ze wilt maken.

Hoe maak je het superlekker klaar:

  1. Bereid een barbecue voor met 2 zones en een keteltemperatuur van ongeveer 200 graden celsius*
  2. Snij de dadels half in en verwijder de pit
  3. Vul de dadel met een halve theelepel geitenkaas
  4. Omwikkel de gevulde dadel met een plak ontbijtspek
  5. Steek een tandenstoker door het spek en de dadel zodat de spek op zijn plek blijft
  6. Leg de dadels op het rooster aan de koelere kant van de barbecue en sluit het deksel
  7. Meng de honing met een gelijke hoeveelheid warm water zodat het dunner word
  8. Wacht tot de spek rondom goudbruin is. Meestal binnen 3 kwartier*
  9. Strijk wat van de honing mix over het spek en leg de dadels terug op het rooster tot de honing wat gekarameliseerd is

*Kun je de barbecue niet regelen qua temperatuur doe het dan op gevoel en hou de dadels goed in de gaten.

Bron: www.bbq-helden.nl 

Deel dit artikel:
Facebooktwitter

Lees hier meer over:

Blogs van onze gastbloggers

Weggooien? Liever niet.

Iets weggooien....ik blijf er over het algemeen moeite mee hebben. Zeker als het om etenswaar gaat. ...
Lees verder »
flaske

Plasticminderen

Natuurlijk kunnen we de wereld niet in één keer veranderen maar iedere verandering, hoe klein of g...
Lees verder »

Jackfruit, de nieuwe vleesvervanger

Vleesvervangers worden steeds populairder. Zo ook jackfruit. Hoewel jackfruit al razend populair is ...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram