Gevulde speculaas (vegan)

30 november 2019 Puur Tafelen

Met deze koudere dagen, lekker binnen, chocolademelk en een vers stuk gevulde speculaas. Dit (h)eerlijke recept komt uit het V’gan magazine van november.

Zo maak je het klaar:

Spijs:
  • 150 gram ongebrande cashewnoten
  • 8 gedroogde abrikozen
  • 1 el citroensap
Koek:
  • 200 gram meel
  • 10 medjooldadels, ontpit
  • 2 el fijngemalen kruidnoten
  • 1 tl kaneel
  • 100 gram kokosolie, gesmolten
  • 5 el plantaardige melk
  • 4 el kokosbloesemsuiker
Topping:
  • 2 el amandelschaafsel

Zo maak je het klaar:

  1. Mix de ingrediënten voor de spijs in een keukenmachine tot alles aan elkaar plakt. Wikkel de spijs in plasticfolie en leg ongeveer 30 minuten in de koelkast.
  2. Maak de keukenmachine schoon. Mix de ingrediënten voor de koek in de keukenmachine tot alles aan elkaar plakt.
  3. Vorm met je handen twee ballen van het koekdeeg, wikkel ze in plasticfolie en leg ze 30 minuten in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een cakeblik (Ø20 cm) met bakpapier.
  5. Rol de ballen koekdeeg met behulp van een deegroller uit tot de vorm van het cakeblik. Leg een deegplak in het met bakpapier beklede bakblik, verdeel de spijs erover en leg vervolgens het andere koekdeeg erop.
  6. Bak de gevulde speculaas 30 minuten in de oven. Laat afkoelen, bestrooi met het amandelschaafsel en snijd in dikke plakken.
Deel dit artikel:
Facebooktwitter

Lees hier meer over:

Blogs van onze gastbloggers

Weggooien? Liever niet.

Iets weggooien....ik blijf er over het algemeen moeite mee hebben. Zeker als het om etenswaar gaat. ...
Lees verder »
flaske

Plasticminderen

Natuurlijk kunnen we de wereld niet in één keer veranderen maar iedere verandering, hoe klein of g...
Lees verder »

Jackfruit, de nieuwe vleesvervanger

Vleesvervangers worden steeds populairder. Zo ook jackfruit. Hoewel jackfruit al razend populair is ...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram