couscous

Kipfilet met couscous

Niet veel zin om te koken? Of geen tijd om er deze keer zin voor te maken? Dit gerecht heb je binnen een half uur op tafel staan.

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 4 kipfilets
  • paar takjes verse bladpeterselie
  • paar takjes koriander
  • 1 citroen
  • 250 gram couscous
  • halve komkommer
  • 200 gram kerstomaatjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel boter
  • peper en zout

Zo maak je het klaar:

  1. Kruid de kip goed met peper en zout. Verhit de olijfolie en de boter in een koekenpan op een middelhoog vuur tot de boter bruist.
  2. Bak de kipfilets in enkele minuten goudbruin. Leg er aluminiumfolie op en laat het nog minimaal 10 minuten op een zacht vuurtje verder garen.
  3. Hak de peterselie en de koriander fijn. Snijd de citroen in partjes
  4. Kook de couscous gaar in water.
  5. Snijd de komkommer in stukjes en halveer de kerstomaatjes. Voeg ze bij de couscous en roer het om. Leg de kipfilets erbij.
  6. Garneer het geheel met de fijngehakte kruiden en gebruik eventueel nog peper en zout en dien het op met een partje citroen.

Voor een vegavariant kun je de kipfilet superlekker vervangen door rode of gele bietjes.

Dit recept is afkomstig uit ‘De snelle keuken’ van uitgeverij Manteau

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *