Komkommer op de barbecue

Komkommer op de barbecue hoor ik je denken… Ja zeker een mooi voorbeeld hoe ‘ water en vuur’  lekker samen kunnen gaan. Dit kun je natuurlijk op iedere (soort) barbecue bereiden…..Wil je jezelf en de andere eters eens goed verwennen en is barbecuen (bijna) meer dan een hobby? Denk dan eens na over bijvoorbeeld een Primo grill van Kamado Express.

Wat heb je nodig:

  • 2 komkommers
  • Het sap van twee limoenen
  • 200 ml olijfolie
  • Hummus
  • Zout en peper

Zo grill je het (H)eerlijk klaar:

  1. Snijd de komkommers in de lengte doormidden en trek met een kleine lepel het zaad uit de kern (je kunt ze eventueel nog een keer doorsnijden en de zaadlijst er met een mesje uitsnijden, maar dan heb je wel dunnere stukken komkommer. Even rekening houden met het grillen dan 😉 )
  2. Bestrooi de opengesneden kanten van de komkommers met wat zout en laat het een uurtje uitlekken. Spoel daarna het overtollig zout van de komkommers en dep ze goed droog
  3. Meg de komkommers met het limoensap in een kom, laat het even uitlekken en gril rondom krokant
  4. Meng de overgebleven limoensap met de olijfolie en gebruik dit als dressing
  5. Serveer de gegrilde komkommers met de dressing en hummus

Dit recept komt uit ‘ Groente op de BBQ’ uit de Masterchef-reeks van uitgeverij Carrera Culinair. Deze uitgave is samengesteld door Meesterkok Julius Jaspers.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *