Mexicaanse Quinoasalade

Deze Mexicaanse Quinoasalade met kidneybonen is geheel glutenvrij. Een makkelijk en pittig (zo pittig als je zelf wilt natuurlijk) te maken recept. Het recept is afkomstig uit het unieke vegan magazine “Vega!Vega”.

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 200 gram quinoa
  • 400 ml water
  • 100 gram kidneybonen
  • 100 gram maïs
  • 8 plakjes groene jalapeño peper
  • Kleine rode ui
  • 8 takjes verse koriander
  • 1 limoen
  • 2 tomaten
  • 100 gram feto
  • 1 blokje groentebouillon
  • snufje zout en peper

Zo maak je deze salade klaar:

  1. Spoel de quinoa schoon in een zeef en doe het in een pan. Verkruimel de bouillon erbij en doe water erbij en breng het aan de kook. Als het kookt, zet het vuur op iets boven de laagste stand half afgedekt met de deksel. Kook 13-15 minuten, totdat de quinoa zacht is en het droog genoeg is dat je het om kunt scheppen. Check af en toe of het niet te snel droogkookt.
  2. Snijd intussen de jalapeño peper fijn, snij de tomaten in 1 cm stukjes en de ui in hele fijne blokjes. Pluk de blaadjes van de koriander en snij grof.
  3. Laat de quinoa afkoelen in een grote saladeschaal.
  4. Spoel de gekookte kidneybonen af in de zeef en laat ze uit lekken. Voeg de maïs toe en laat die ook uitlekken.
  5. Als de quinoa wat afgekoeld is, voeg dan alle groenten, de bonen, de maïs en koriander toe en meng het geheel. Knijp de limoen boven de salade uit of pers hem eerst met de citruspers. Voeg eventueel wat olijfolie toe om het smeuïger te maken. Zout en peper naar smaak toevoegen.
  6. Verkruimel de feto en verdeel over de salade.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *