Paarse aardappelsoep

Foto: Maroeska Metz

Onlangs hebben wij het (lees)kookboek van Maroeska Metz in handen gekregen. Het ligt op de stapel om uitgebreid door te lezen en er een recensie over te schrijven. Maar bij het doorbladeren kwamen we een (H)eerlijk bijzonder recept voor een aparte soep tegen en die willen wij alvast met jullie delen.

Dit heb of haal je ervoor in huis:

  • 1 kilo paarse aardappelen (bijvoorbeeld truffelaardappelen)
  • 1 prei
  • 2 uien
  • bosje lente-ui
  • 1/4 bosje peterselie of koriander
  • 2 eetlepels boter of olijfolie
  • 1,5 liter water of groente (vegetarisch) of vleesbouillon
  • 200 ml slagroom
  • verse peper uit de molen

Zo kook je er een (H)eerlijke soep van:

  1. Aardappelen schillen of in de schil koken en daarna schillen. En een aardappel apart houden voor de garnering
  2. De uiten snipperen, het witte deel van de prei en de lente-uitjes in dunnen ringen snijden van ongeveer 4 mm. De groene delen van de prei en de lente-uitjes in grovere stukken snijden
  3. De boter of olijfolie in een soeppan verhitten en de uien plus de grovere groene delen van de prei en de lente-uitjes in ongeveer 10 minuten aanbakken
  4. Daarna de aardappelen meebakken, het water of de bouillon toevoegen plus de harde steeltjes van de peterselie en/of de koriander
  5. De soep ongeveer 15 minuten laten doorkoken en daarna met de staafmixer pureren. De witte delen van de prei en de lente-uitjes aan de soep toevoegen en na een minuutje de gehakte groene kruiden
  6. Hierna al roerend de slagroom toevoegen en op smaak brengen met zout en peper
  7. Opdienen met een plakje paarse aardappel ter decoratie, die als een vlot op de soep drijft
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *