peren

Perennotentaartjes

Deze vegan taartjes bak je niet in de oven. Ze worden stevig door de een paar uur in de vriezer te zetten. Dus geen boter nodig, dus vegan :). Wel even aan denken dat je ze niet zomaar klaar hebt. Maar als ze klaar zijn……

Dit heb je nodig voor 6 taartjes:

  • 140 gram amandelen
  • 50 gram ongezouten cashewnoten
  • 125 gram dadels, zonder pit (14 kleine dadels)
  • 5 eetlepels kokossnippers
  • snufje zout
  • 2 peren
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 1 à 2 eetlepels water

Zo fiks je het:

  1. Laat de amandelen en cashewnoten ongeveer 8 uur weken in ruim water
  2. Maal de amandelen, dadels, kokossnippers en een snufje zout fijn in de keukenmachine of met een staafmixer
  3. Bekleed de vakjes van een muffinvorm met plasticfolie of gebruik losse vormen. Bedek de bodem en de randen met het notendeeg. Zet het blik of de losse vormen in de vriezer
  4. Vul de blender met de cashewnoten, peren en ahornsiroop. Voeg 1 à 2 eetlepels water toe en mix er een romige perenmousse van.
  5. Haal het muffinblik (of de vormen) even uit de vriezer om het notendeeg te vullen met de perenmousse en zet ze nog ongeveer 4 uur terug in de vriezer
  6. Haal de perennotentaartjes 15 tot 20 minuten voor het serveren uit de vriezer

Dit recept komt uit “Eten uit de volkstuin” van Marleen van Es

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *