Pompoen-pecanburger

Zeer smakelijke burger met een topcombinatie van pompoen en noten. Met een (frisse) salade bij de BBQ of als burger op een broodje met sla, tomaat en alles wat je maar lekker vindt.

Dit heb je nodig voor 4 stuks:

  • 375 gram pompoen, in blokjes
  • 90 gram pecannoten
  • 30 gram amandelen
  • 30 gram hazelnoten
  • 4 el kurkuma
  • 3 el paprikapoeder (pikant als je van pittig houdt)
  • 1 el korianderzaad
  • 3 el gedroogde peterselie (of verse uit de (moes)tuin)
  • Zonnebloemolie
  • Zout en peper

Zo maak je ze klaar:

  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden. verdeel de pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel het met olie en breng het op smaak met zout en peper.
  2. Rooster de pompoen ongeveer 25 minuten en laat afkoelen.
  3. Doe de helft van de noten in de keukenmachine en maal fijn. Voeg de pompoen toe en meng goed. Doe het mengsel in een kom.
  4. Hak de andere helft van de noten grof en voeg toe aan de kom met de kurkuma, het paprikapoeder, korianderzaad en de peterselie, Breng het op smaak met zout en peper.
  5. Maak met je handen 4 gelijke ballen van het deeg en maak deze plat door met je platte hand zacht op het deeg te duwen, tot je een mooie burger hebt. Leg de burgers op een een plank.
  6. Verhit wat olie in de koekenpan en bak de burgers in ongeveer 8 minuten goudbruin en een beetje krokant. Draai de burgers halverwege de baktijd een keer om zodat beide kanten lekker bruin worden.

Serveer ze op een Bio-broodje met verse lollo Rosso en/of little gem. Met een lekker dot veganaise ertussen….smullen maar.

Dit burgerrecept komt uit de Vegabijbel van Isabel Boerdam.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *