Prei ‘en vinaigrette’ met mozzarella

Gepubliceerd door Redactie Puur Tafelen op

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 8 jonge dunne preitjes (bij voorkeur duimdik)
  • 3 eetlepels platte peterselie, grof gehakt
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1½ eetlepel rode wijnazijn
  • 4 bollen buffalo mozzarella
  • 1 stuk parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

  1. Snijd van de prei een stukje van de onder- en bovenkant af en snijd de prei vervolgens in stukken van circa 6 cm lang. Spoel de stukken prei schoon.
  2. Kook de prei, in een pan met ruim kokend water met zout, in 15 minuten gaar. Giet de prei af en laat ze goed uitlekken.
  3. Schep de prei in een kom met de peterselie, olie en azijn om. Breng de prei op smaak met zout en peper.
  4. Breek de mozzarella in drie stukken en verdeel ze over 4 borden. Leg de prei er naast en schaaf van de parmezaan kaaskrullen boven de prei. Sprenkel nog een beetje extra olijfolie over het gerecht.

Tip: serveer er gegrild zuurdesembrood, een grove tapenade en/of gedroogde ham bij.

Print Friendly, PDF & Email

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *