Risotto met geitenkaas én pompoen

Heerlijk en makkelijk te maken risotto met de typische oktobergroente, pompoen. Nog een beetje nagenieten van het vakantiegevoel met een herfstige twist.

Dit heb je voor vier personen nodig:

  • 300 gram pompoen
  • grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • zakje verse Italiaanse kruiden
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • 3 eetlepels olijfolie met pesto
  • 300 gram risottorijst
  • 1 kruidenbouillontablet
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 1 el. roomboter
  • 50 gram geraspte oude kaas

Zo maak je het klaar:

  1. Pompoen schillen en in blokjes snijden
  2. Ui en knoflook snipperen
  3. Tijm van takjes rissen, rest van kruiden fijnhakken
  4. In droge wok pijnboompitten roosteren. Op bord afkoelen.
  5. In wok 2 eetlepels olie verhitten en pompoen ongeveer 3 minuten roerbakken. Op bord scheppen.
  6. Rest van olie aan bakvet toevoegen en ui en knoflook ongeveer 2 minuten zachtjes fruiten.
  7. Rijst erdoor scheppen, blijven roeren tot korrels glazig zijn
  8. Driekwart van kruiden erdoor roeren. Bouillontablet boven rijst verkruimelen en 4 dl. water toevoegen
  9. Rijst in ca. 15 minuten op zacht vuur bijna gaar laten worden.
  10. Regelmatig roeren en in gedeelten nog 4 dl. water toevoegen.
  11. Pompoen erdoor scheppen en ca. 5 minuten mee verwarmen. geitenkaas verkruimelen
  12. Boter, geraspte kaas, helft van geitenkaas en pijnboompitten door risotto scheppen.
  13. Wok van vuur nemen en afgedekt nog ca. 5 minuten laten nagaren.
  14. Risotto op borden scheppen, rest van geitenkaas, pijnboompitten en kruiden erover verdelen.

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *