Roergebakken tofu met kurkuma en rode paprika

Ontbijten kun je op vele manieren. Met yoghurt, volkoren boterhammen, met een stevige smoothie. Onderstaande recept valt onder de categorie stevig ontbijten. Natuurlijk kun je dit ook als brunch of lunch maken en van genieten. En het is lekker snel klaar. in ongeveer 15 minuten heb je het voor je staan.

Dit recept is voor 4 personen en daar heb je voor nodig:

  • olijfolie
  • 1 rode paprika, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
  • 6 lente-uitjes
  • 20 gram verse bieslook
  • 1 eetlepel edelgist
  • zout en peper
  • 1 eetlepel tamari (soort ketjap)
  • 1 theelepel kurkuma
  • sap van een halve citroen
  • 400 gram (biologische) stevige tofu

En zo pruttel je dit tot een heerlijk ontbijt:

Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de paprika zo’n 4 a 5 minuten.

Ondertussen snij je de lente-uitjes en de bieslook fijn. Roer de lente-uitjes door de paprika en bak nog een minuut voor je de bieslook, edelgist, zout en peper, tamari, kurkuma en het citroensap toevoegt. Als laatste kruimel je de tofu erdoorheen.

Onder af en toe roeren bak je in ongeveer 5 minuten tot de tofu goed heet is.

Eet het met geroosterd brood en een dikke laag geprakte avocado.

Dit recept is afkomstig uit het kookboek ‘Deliciously Ella met vrienden’ van Ella Mills. Binnenkort volgen hier nog meer heerlijke vegetarische recepten uit. 

Een recensie van dit (kook)boek kun je hier vinden.

Uitgeverij Kosmos

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *