Salade van bietjes, zomersla en radicchio met olijven en geitenkaas

Een snel en makkelijk moestuin recept. Natuurlijk kun je de ingrediënten in de supermarkt of in een biowinkel kopen. Variëren met de ingrediënten is natuurlijk aan jouzelf.

Voor een grote schaal heb je nodig:

  • 3 à 4 middelgrote bietjes (rood, geel en/of gestreept)
  • Een handvol tuinbonen, geblancheerd (duurt ongeveer 6 à 7 minuten)
  • 1 krop radicchio, selecteer de knapperigste blaadjes
  • Zomer(pluk)sla (uit de moestuin). Varieer bijvoorbeeld met little gem en rucola
  • Handjevol verse basilicumblaadjes
  • 2 el olijfolie
  • Sap van 1 limoen
  • 2 el rodewijnazijn
  • Een handjevol zwarte olijven, ontpit
  • 100 gram jonge geitenkaas
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je er een (H)eerlijke salade van:

  1. Neem een grote schaal om de salade op te schikken.
  2. Haal de bietjes door een mandoline, om dunne schijfjes te krijgen.
  3. Schik de radicchio en de zomersla op de schaal en vul aan met de bietjes, olijven en de tuinbonen.
  4. Overgiet het met olijfolie, het sap van de limoen en de rodewijnazijn.
  5. Kruid met peper en zout en verdeel de geitenkaas over het geheel.
  6. Werk het af met de verse basilicumblaadjes.

Van te voren als lunchsalade klaar te maken en superlekker bij de BBQ.

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *