Scones

Beetje lui? Maar toch een lekker ontbijt of brunch met elkaar? Ga dan voor deze vegan scones. Het recept is afkomstig uit V’GAN Magazine.

Wat heb je nodig:

Scones:
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 40 gram kokosbloesemsuiker
  • snufje zout
  • 40 gram plantaardige margarine in blokjes
  • 120 ml plantaardige melk
  • 50 gr rozijnen
Topping:
  • vruchtenjam
  • opgeklopte (vegan) slagroom

Zo maak je ze klaar:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een ovenrooster met bakpapier.
  2. Doe alle ingrediënten, behalve de rozijnen, in de keukenmachine en mix tot een stevig deeg.
  3. Schep het deeg in een grote kom en kneed de rozijnen erdoor.
  4. Vorm met je handen 6 scones (ongeveer zo groot als golfballetjes) en leg ze op het met bakpapier beklede bakrooster.
  5. Bak de scones 10 minuten in de oven en serveer met de vruchtenjam en slagroom.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *