Sticky bananas

5 december 2019 Puur Tafelen

Deze sticky bananas smaken altijd. Zeker als je er nog een heerlijke bol (zelfgemaakt) vanilleroomijs met chocoladesaus bij serveert.

Voor 6 personen heb je in huis:

  • 4 el boter
  • 100 gram lichte basterdsuiker
  • 2 limoenen, sap en rasp
  • 6 bananen, geschild, in tweeën en in de lengte doormidden
  • 1 vanilleboon, gehalveerd en uitgeschraapt
  • 75 ml bruine rum
  • 300 ml kokend water
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei, losgeklopt

Zo maak je het klaar:

  1. Verwarm de oven voor tot 190 °C.
  2. Smelt de boter met suiker en limoensap in de stoofpan. Voeg bananen, vanille (merg en boon), rum en kokend water toe en breng tegen de kook aan.
  3. Laat zachtjes 15 minuten stoven met het deksel op de pan en draai de bananen 2 keer om.
  4. Haal de bananen uit het kookvocht, verwijder de vanilleboon en kook het vocht in tot een siroop.
  5. Vul kleine ovenschaaltjes of -potjes met het bananenmengsel en de siroop, bestrooi met limoenrasp en bedek met een plakje bladerdeeg dat je met wat ei en een kwastje vastplakt aan de rand. bestrijk met de rest van het ei.
  6. Bak de bananenpotjes 12 minuten in de voorverwarmde oven en serveer direct.

Deel dit artikel:
Facebooktwitter

Lees hier meer over:

Blogs van onze gastbloggers

Weggooien? Liever niet.

Iets weggooien....ik blijf er over het algemeen moeite mee hebben. Zeker als het om etenswaar gaat. ...
Lees verder »
flaske

Plasticminderen

Natuurlijk kunnen we de wereld niet in één keer veranderen maar iedere verandering, hoe klein of g...
Lees verder »

Jackfruit, de nieuwe vleesvervanger

Vleesvervangers worden steeds populairder. Zo ook jackfruit. Hoewel jackfruit al razend populair is ...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram