Tongfilet met sinaasappel

Dit is 1 van de makkelijke en gezonde recepten uit ‘Uit huis met Jet’  Zoals Jet van Nieuwkerk het zelf omschrijft: “het klinkt chic, dit gerecht. Dat is leuk, maar nog leuker is dat iedereen het kan maken. Als je dit kan laten mislukken, dan weet ik het ook niet meer.”

Dit heb of haal je in huis voor 2 personen:

  • 300-350 gram tongfilet (of vraag bij de visboer om een ander lekker stukje verantwoord witvis)
  • het sap van 2 geperste sinaasappels
  • het sap van 2 citroenen
  • 1 pluk verse bladpeterselie, fijngehakt
  • zeezout en grove peper
  • oven
  • ovenschaal
  • aluminiumfolie

Zo ga je dit lekker klaarmaken:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden
  2. Leg de tongfilets in de ovenschaal en giet het sap van de citroenen en sinaasappels eroverheen. bestrooi het naar smaak met zeezout en peper
  3. Bedek de schaal met aluminiumfolie, zorg er wel voor dat het folie de vis niet raakt, en zet het geheel ongeveer 20 minuten in de oven.

Garneren met de fijngehakte peterselie en serveer het bij bijvoorbeeld (zoete) aardappelpuree en spruitjes.

Voor je de schaal in de oven schuift kun je nog een klontje boter toevoegen voor een lekkere jus.

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *