Vegan roze koeken

Roze koeken roepen bij velen een bepaald gevoel op. De ene walgt er van de ander kan er geen genoeg van krijgen. Deze roze koeken zijn helemaal vegan, soja-en notenvrij. Het recept komt uit het ‘Funky vegan bakboek’ van Emma Herngreen. En staat ook in de laatst uitgekomen editie van het V’gan magazine

Voor 12 koeken heb je nodig:

Cakejes:
  • 150 gram vegan boter, plus extra om in te vetten
  • egg replacer + water; ter vervanging van 3 eieren
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 150 gram bloem
  • snufje zout
Voor het glazuur:
  • 200 gram poedersuiker
  • 4 el limonadesiroop, framboos

Zo maak je ze klaar:

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Vet het cupcake bakblik in. Indien je de papieren vormpjes gebruikt: plaats deze in de vorm, invetten is dan niet meer nodig.
  3. Roer de egg replacer met het water in een klein kommetje tot een papje.
  4. Mix in een ruime kom de boter met de suiker.
  5. Meng het egg-replacerpapje door het botermengsel.
  6. Voeg als laatste de bloem en het zout aan het mengsel toe en roer tot een glad beslag.
  7. Verdeel het beslag over de 12 vormpjes.
  8. Bak ongeveer 20 minuten, tot de cakejes goudbruin zijn.
  9. Laat de cakejes volledig afkoelen.
  10. Maak intussen het roze glazuur door de poedersuiker en limonadesiroop te mengen.
  11. bestrijk de cakejes met het glazuur en laat de roze laagjes hard worden.

Je kan natuurlijk ook voor een andere kleur kiezen. Probeer het eens met groene limonadesiroop (krijg je heerlijke hulkkoeken 😉 ) of met sinaasappelsap.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *