taco

Vegetarische Mexicaanse taco’s

Helemaal uit Mexico….lekker in jou eigen keuken. Dit recept komt uit de ‘Vegabijbel’ van Isabel Boerdam.

Dit ga je gebruiken voor 2 personen:

  • Halve fijngesneden ui
  • 3 rode paprika’s, gehalveerd en zaadlijsten verwijderd
  • 1/2 rode peper, fijngesneden (hou je van flink pittig? gebruik dan een hele peper)
  • 3 theelepels paprikapoeder
  • 200 gram zwarte bonen, gekookt
  • 50 gram maïs, uit blik
  • 5 zongedroogde tomaten, fijngesneden
  • 4 tacoschelpen
  • 75 gram geraspte jonge of oude kaas
  • 1 avocado, in plakjes
  • 4 eetlepels kwark
  • 5 gram koriander, fijngesneden
  • zonnebloemolie
  • zout en peper

Zo maak je het klaar:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Meng de paprika met de rode peper, het paprikapoeder en een scheutje olie in een kom. Verdeel het over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in 20 minuten gaar
  3. Haal de paprika’s uit de oven en blend het in een keukenmachine (of met een staafmixer) tot een pittige paprikasaus en breng het eventueel op smaak met peper en zout
  4. Verhit wat olie in een stoofpan, zet het vuur laag en fruit de ui glazig. Voeg de pittige paprikasaus, zwarte bonen, maïs en de zongedroogde tomaten toe. Laat het geheel ongeveer 2 minuten op laag vuur sudderen
  5. Proef en breng het eventueel verder op smaak met peper en zout
  6. Verwarm de oven voor op 180 graden
  7. Verdeel de taco’s in een ovenschaal met de open kant boven. Vul de taco’s met de saus. Bestrooi het met kaas en bak het ongeveer 5 minuten in  de oven tot de kaas gesmolten is
  8. Serveer het geheel met de plakjes avocado, de kwark en de koriander

Eet er een lekkere frisse salade of een kommetje zilvervliesrijst bij.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *