Wortelspread

Americain Préparé maar dan (H)eerlijk vegan. Zelf maken is zo gedaan.

Dit heb je nodig:

  • 250 gram wortels
  • Een rode paprika
  • 1 eetlepel veganaise
  • 2 theelepels kappertjes
  • 2 grote augurken
  • 20 gram groene olijven
  • 1 theelepel mosterd
  • 8 blaadjes verse basilicum
  • Versgemalen zwarte peper, naar smaak
  • Paar druppels tabasco, voor als je van pittig(er) houdt

Zo maak je het klaar:

  1. Schil de wortels en snij ze in kleine blokjes. Doe ze in een (steel) pan met water en breng het aan de kook. Zet het vuur lager en laat de wortels ongeveer 10 minuten koken tot ze gaar zijn.
  2. Giet ze af, doe ze weer in de pan en zet het opnieuw op het vuur. Laat het al roerend ‘droogkoken’. Let wel op dat je ze niet aan laat branden. Laat ze daarna afkoelen
  3. Ondertussen snijd je de paprika in vieren. Verwijder de zaadlijsten en schil ze. Snijd ze in kleine stukken
  4. Dep de augurken goed droog en hak ze grof. Tot slot hak je de kappertjes, olijven en basilicum grof
  5. Doe alle ingrediënten, behalve de veganaise, samen in een grote beker of kom en mix het tot een glad geheel met een staafmixer. Roer daarna de veganaise er doorheen
  6. Breng het op smaak met de peper en eventueel met de tabasco

Dit recept komt uit “No milky way 2” van Elke Aerts en Stijn de Kock

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *