Held van de maand mei: de aardbei!

6 april 2016 Puur Tafelen

Ook al zijn ze tegenwoordig het hele jaar door verkrijgbaar: aardbeien zijn het lekkerst in het voorjaar of de zomer wanneer ze de kans hebben gekregen om te rijpen in de zon. Aardbeien worden immers niet voor niets ook wel ‘zomerkoninkjes’ genoemd.

Je eet ze lekker vers met wat poedersuiker, als dessert met een toef slagroom of om een zelfgebakken taart te bekronen. Wist je dat aardbeien amper calorieën bevatten en super gezond zijn? Een portie van 100 gram bevat ruim 60 mg vitamine C. Daarnaast zitten de rode bommetjes vol met kalium. Deze stof kan bloeddrukverlagend werken.

Hartig
Aardbeien zijn veelzijdiger dan je op het eerste gezicht zou denken. Onze held van de maand leent zich ook prima voor toepassing in hartige gerechten. Bijvoorbeeld in een frisse spinaziesalade met farro. Natuurlijk blijven ze op de pannenkoek, verwerkt in zelfgemaakt yoghurtijs of gedoopt in chocolade ook heerlijk!

Zelf kweken
Aardbeien zijn eenvoudig zelf te kweken in de moestuin. Heb je deze luxe niet? Zet ze gewoon in een pot op het terras. Eén plant is al goed voor meerdere, zo niet tientallen vruchten.


Deel dit artikel:
Facebooktwitterlinkedinpinterest

H'eerlijke aanraders / Recepten

Kruidige puddinkjes

Een typisch Engels nagerecht, deze gestoomde broodpuddinkjes. Ingrediënten voor 6 personen:7...
Lees verder »

Salade met zomerbieten

Bijgerecht: super simpel en heerlijk zomers.Eenvoudig koken kan heel bijzonder zijn. Door met de...
Lees verder »

Chocolade Daatjes met sinaasappel

Ingrediënten • 4 eetlepels geschaafde amandelen • 1 eetlepel pistachenoten • 300 gram bitt...
Lees verder »