Held van de maand – Asperges

15 april 2016 Redactie Puur Tafelen

Asperges hebben maar liefst drie jaar de tijd nodig voor ze geschikt zijn voor consumptie. Niet voor niets wordt daarom bij de opening van het nieuwe aspergeseizoen – dit jaar op 14 april – een echt feestje gebouwd. Wist jij dat de Nederlander gemiddeld bijna 800 gram asperges per jaar eet?

Het ‘witte goud’ wordt meestal onder folie geteeld. Zo is deze eerder beschikbaar voor de consument. Zodra de asperge haar kopje laat zien, oogst de aspergesteker deze met een speciaal mes. De asperges gaan hierna direct het koude water in, in afwachting van het verdere proces in de loods. Hier worden ze gewassen, afgesneden, gesorteerd en verpakt en zijn de asperges klaar voor consumptie.

Verwerk de ‘Koningin onder de groenten’ in:

Wil je meer weten over asperges? Bezoek dan aspergemuseum De Locht in Melderslo (Limburg).

Zelf asperges kweken? Bekijk hieronder stap voor stap hoe.


Deel dit artikel:
Facebooktwitter

H'eerlijke aanraders / Recepten

tofu

Tofoe in oosterse tomatensaus

Stoven is een eeuwenoude manier om voedsel langzaam op lagere temperatuur te garen. Vaak gaat het om...
Lees verder »

Vegan roze koeken

Roze koeken roepen bij velen een bepaald gevoel op. De ene walgt er van de ander kan er geen genoeg ...
Lees verder »
cheescake

Kruidnoten-wittechocoladecheesecake

Het einde van jaar komt snel dichterbij. Maar o, o, o, wat een (h)eerlijke tijd is het als het om et...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram