Held van de maand – Asperges

15 april 2016 Redactie Puur Tafelen

Asperges hebben maar liefst drie jaar de tijd nodig voor ze geschikt zijn voor consumptie. Niet voor niets wordt daarom bij de opening van het nieuwe aspergeseizoen – dit jaar op 14 april – een echt feestje gebouwd. Wist jij dat de Nederlander gemiddeld bijna 800 gram asperges per jaar eet?

Het ‘witte goud’ wordt meestal onder folie geteeld. Zo is deze eerder beschikbaar voor de consument. Zodra de asperge haar kopje laat zien, oogst de aspergesteker deze met een speciaal mes. De asperges gaan hierna direct het koude water in, in afwachting van het verdere proces in de loods. Hier worden ze gewassen, afgesneden, gesorteerd en verpakt en zijn de asperges klaar voor consumptie.

Verwerk de ‘Koningin onder de groenten’ in:

Wil je meer weten over asperges? Bezoek dan aspergemuseum De Locht in Melderslo (Limburg).

Zelf asperges kweken? Bekijk hieronder stap voor stap hoe.


Deel dit artikel:
Facebooktwitter

H'eerlijke aanraders / Recepten

merengue

Merengue’s

Zelf deze (H)eerlijke schuim maken is helemaal niet moeilijk. Het moeilijke zit hem in de wachttijd....
Lees verder »

De moestuin in mei

Als de 'ijsheiligen' voorbij zijn (11 tot 15 mei), mogen alle zomergroenten buiten gezaaid en uit...
Lees verder »

Snow cone met meloen

In landen als Indonesië, Suriname, de VS en Brazilië is dit ijs heel populair. Daar schaven ze met...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram