Held van de maand – Asperges

15 april 2016 Redactie Puur Tafelen

Asperges hebben maar liefst drie jaar de tijd nodig voor ze geschikt zijn voor consumptie. Niet voor niets wordt daarom bij de opening van het nieuwe aspergeseizoen – dit jaar op 14 april – een echt feestje gebouwd. Wist jij dat de Nederlander gemiddeld bijna 800 gram asperges per jaar eet?

Het ‘witte goud’ wordt meestal onder folie geteeld. Zo is deze eerder beschikbaar voor de consument. Zodra de asperge haar kopje laat zien, oogst de aspergesteker deze met een speciaal mes. De asperges gaan hierna direct het koude water in, in afwachting van het verdere proces in de loods. Hier worden ze gewassen, afgesneden, gesorteerd en verpakt en zijn de asperges klaar voor consumptie.

Verwerk de ‘Koningin onder de groenten’ in:

Wil je meer weten over asperges? Bezoek dan aspergemuseum De Locht in Melderslo (Limburg).

Zelf asperges kweken? Bekijk hieronder stap voor stap hoe.


Deel dit artikel:
Facebooktwitterlinkedinpinterest

H'eerlijke aanraders / Recepten

Crunchy granola met zomerfruit

Een heerlijk glutenvrij begin van de dag. Veel recepten met granola zijn gemaakt met flink wat zoet...
Lees verder »

Aardbeien en spinazie salade met farro

Een verrassende salade met fetakaas en balsamicoazijn die bekroond wordt met heerlijke verse aardbei...
Lees verder »
Apple-zwarte-bessen-smoothie-verfrissend-recept-aardbeien

Verfrissend recept: appel-blauwe bessen smoothie

Appel en blauwe bes gaan prima samen, vooral in een smoothie. Vaak wordt appel in een smoothie in co...
Lees verder »