Held van de maand – Asperges

15 april 2016 Redactie Puur Tafelen

Asperges hebben maar liefst drie jaar de tijd nodig voor ze geschikt zijn voor consumptie. Niet voor niets wordt daarom bij de opening van het nieuwe aspergeseizoen – dit jaar op 14 april – een echt feestje gebouwd. Wist jij dat de Nederlander gemiddeld bijna 800 gram asperges per jaar eet?

Het ‘witte goud’ wordt meestal onder folie geteeld. Zo is deze eerder beschikbaar voor de consument. Zodra de asperge haar kopje laat zien, oogst de aspergesteker deze met een speciaal mes. De asperges gaan hierna direct het koude water in, in afwachting van het verdere proces in de loods. Hier worden ze gewassen, afgesneden, gesorteerd en verpakt en zijn de asperges klaar voor consumptie.

Verwerk de ‘Koningin onder de groenten’ in:

Wil je meer weten over asperges? Bezoek dan aspergemuseum De Locht in Melderslo (Limburg).

Zelf asperges kweken? Bekijk hieronder stap voor stap hoe.


Deel dit artikel:
Facebooktwitter

H'eerlijke aanraders / Recepten

Vegan aardbeienkwarktaart

De zomerkoninkjes zijn er weer volop. In de supermarkt, bij de groenteboer en uit menig (moes)tuin. ...
Lees verder »

Frambozenijsjes met geitenkaas

Niet alle kaas is geschikt om ijs mee/van te maken. Maar roomkaas en geitenkaas lenen zich prima om ...
Lees verder »

Stoplichtijs van meloen

Zelf ijsjes maken op een stokkie? Heel makkelijk te maken en super lekker. 'S morgens maken en 's mi...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram