Uit eigen tuin

De tip bij het starten van een eigen moestuin? Hou het simpel. Begin met de wat makkelijkere groenten om ervaring op te bouwen. Het verbouwen van je eigen sla of radijsjes is echt niet zo moeilijk als het lijkt en gaat ook jou zeker lukken! Ook het zelf kweken van uien is een goede manier om het moestuinieren in de vingers te krijgen. Op deze pagina vindt je alvast wat inspiratie.

Frambozen: weinig calorieën, lekker zoet

Frambozen worden door velen van ons lekkerder gevonden dan de braam. Waarschijnlijk komt dit doordat de framboos, in tegenstelling tot de wat zure braam, lekker zoet van smaak is. Frambozen zijn prima in Nederland te kweken. Heb je geen ruimte voor een struik? Zet ‘m in een pot op het balkon, ook ...
Lees verder »

Verfris je boterham met tuinkers

Kiemgroente zijn jonge plantjes, net uit het zaadje, die je zo kan eten. Je kent ze vast wel: tuinkers, taugé, alfalfa,...
Lees verder »

De moestuin in juli

Tot en met het einde van de maand kun je nog wat zaaien of planten. Zo heb je tot diep in het najaar (als het weer meezi...
Lees verder »

De moestuin in januari

Wintergroenten oogsten, voorzaaien en de grond spitten Ondanks grote kans op vorst in deze maand, kun je toch één en ander doen in de moestuin. De biologische compost moet worden gekeerd en er kunnen nieuwe bedden worden gemaakt en voorgezaaid. Januari is ook een prima maand om de rekken in de ka...
Lees verder »

Thuiscomposteren: hoe doe je dat?

Thuis composteren is leuk en levert je een mooi eindproduct op. Compost is een bron van humus, ideaal voor gebruik in de moestuin én de siertuin (rozen, borders, hagen enz.). Composteren is helemaal niet zo moeilijk. Schaf snel een compostvat of -bak aan, of nog leuker, maak er zelf eentje, en star...
Lees verder »

De moestuin in februari

Wat te oogsten? Winterharde wortelgroenten en koolgewassen zoals boerenkool en spruitkool kunnen nog geoogst worden. Ru...
Lees verder »

H'eerlijke aanraders / Recepten

pastinaak

Pastinaak met honing

Pastinaak een inmiddels bekende vergeten groente. Ook prima geschikt voor de (vegetarische) BBQ. Dit...
Lees verder »

Komkommer op de barbecue

Komkommer op de barbecue hoor ik je denken... Ja zeker een mooi voorbeeld hoe ' water en vuur'  lek...
Lees verder »
radicchio

Radicchio in zoetzuur

Radicchio is een soort (familie van) witlof maar dan roodgekleurd. Met onderstaande recept maak je e...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram