Uit eigen tuin

De tip bij het starten van een eigen moestuin? Hou het simpel. Begin met de wat makkelijkere groenten om ervaring op te bouwen. Het verbouwen van je eigen sla of radijsjes is echt niet zo moeilijk als het lijkt en gaat ook jou zeker lukken! Ook het zelf kweken van uien is een goede manier om het moestuinieren in de vingers te krijgen. Op deze pagina vindt je alvast wat inspiratie.

De moestuin in mei

Als de 'ijsheiligen' voorbij zijn (11 tot 15 mei), mogen alle zomergroenten buiten gezaaid en uitgeplant worden. Er is eigenlijk weinig wat niet kan gezaaid of geplant kan worden in mei. Laat je echter niet verleiden om teveel te poten of te zaaien. Zo voorkom je dat alle groenten op hetzelfde mo...
Lees verder »

Beetje bij beetje

Laatste bericht uit de Puur Tafelen moestuin stamt alweer uit februari. Toen was het een redelijke puinzooi door de stor...
Lees verder »

Saganaki

Als je wel eens in Griekenland bent geweest ken je dit (voor)gerecht zeker wel, Saganaki. Het is een kaasgerecht meestal...
Lees verder »

Vaak zit het mee en soms…niet ;)

In ons vorige moestuin bericht vertelde we dat er veel werk verzet was. Maar de eerste 'storm' (lees: een boel en veel en harde wind) van 2019 heeft wat roet in het eten gegooid.  We werden getipt door een buurtbewoner dat ons tuinhuisje omver gewaaid was. Minder prettig wakker worden maar ja wat d...
Lees verder »

Al veel werk verzet

Sinds 15 oktober 2018 is er veel werk verzet in onze toekomstige moestuin(en). Echte winterkarweitjes. De bramen en frambozen (heel) kort snoeien (voor het overzicht), rotzooi ruimen, tuinhuisje afbreken én weer opbouwen op een andere locatie. De foto's laten een kleine impressie zien van de werkz...
Lees verder »

Bloemkoolstamppot met kip en tuinkers

Als je stamppot hoort denk je al snel aan de winter. Maar er zijn ook stamppotten die je het hele jaar vers kunt maken. ...
Lees verder »

H'eerlijke aanraders / Recepten

Mexicaanse Quinoasalade

Deze Mexicaanse Quinoasalade met kidneybonen is geheel glutenvrij. Een makkelijk en pittig (zo pitti...
Lees verder »

Kruidige courgette met sesamaardappeltjes

Courgettes zijn op vele manieren klaar te maken. In soep, salade's, stamppotje, e.d. Als je zelf een...
Lees verder »

Glutenvrije soufflé

Soufflé is een gerecht uit de Franse keuken. Als je soufflé vrij vertaalt betekent het 'geblazen'....
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram