Uit eigen tuin

De tip bij het starten van een eigen moestuin? Hou het simpel. Begin met de wat makkelijkere groenten om ervaring op te bouwen. Het verbouwen van je eigen sla of radijsjes is echt niet zo moeilijk als het lijkt en gaat ook jou zeker lukken! Ook het zelf kweken van uien is een goede manier om het moestuinieren in de vingers te krijgen. Op deze pagina vindt je alvast wat inspiratie.

Zelf doen: Tuinkers

Wie heeft het niet gedaan? (vroeger) op school en/of thuis zelf tuinkers gezaaid. Ondanks dat het een lenteachtige herfstvakantie is, is dit erg leuk om te doen met de (klein)kinderen. Hieronder laten wij je zien hoe je dit heel simpel thuis op de vensterbank kunt doen. Een superlekker recept met...
Lees verder »

Puur Tafelen moestuin

Puur Tafelen heeft sinds kort een mooi stukje grond kunnen bemachtigen voor een eigen moestuin. Dit jaar zal er nog niet...
Lees verder »

Bietenburgers

Een broodje (ham)burger maar dan lekker anders....burgers maak je niet alleen van vlees of peulvruchten, maar vanaf nu o...
Lees verder »

Frambozen: weinig calorieën, lekker zoet

Frambozen worden door velen van ons lekkerder gevonden dan de braam. Waarschijnlijk komt dit doordat de framboos, in tegenstelling tot de wat zure braam, lekker zoet van smaak is. Frambozen zijn prima in Nederland te kweken. Heb je geen ruimte voor een struik? Zet ‘m in een pot op het balkon, ook ...
Lees verder »

Verfris je boterham met tuinkers

Kiemgroente zijn jonge plantjes, net uit het zaadje, die je zo kan eten. Je kent ze vast wel: tuinkers, taugé, alfalfa, maar ook rode biet en prei- en broccolikiemen. Tuinkers heeft een licht bittere, vaak omschreven als mosterdachtige smaak. Voor tuinkers als bijvoorbeeld broodbeleg is het het le...
Lees verder »

De moestuin in juli

Tot en met het einde van de maand kun je nog wat zaaien of planten. Zo heb je tot diep in het najaar (als het weer meezi...
Lees verder »

H'eerlijke aanraders / Recepten

Mexicaanse Quinoasalade

Deze Mexicaanse Quinoasalade met kidneybonen is geheel glutenvrij. Een makkelijk en pittig (zo pitti...
Lees verder »

Kruidige courgette met sesamaardappeltjes

Courgettes zijn op vele manieren klaar te maken. In soep, salade's, stamppotje, e.d. Als je zelf een...
Lees verder »

Glutenvrije soufflé

Soufflé is een gerecht uit de Franse keuken. Als je soufflé vrij vertaalt betekent het 'geblazen'....
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram